Gondolkodjunk előre

A LIGNA második napján egy szervezett sajtótájékoztatón vehettünk részt, amelynek keretein belül Raphael Präti, a Biesse kommunikációs igazgatója vezette körbe az érdeklődőket a standon. A világ legnagyobb bútorgyáraiba telepített rendszereknek köszönhetően a Biesse egyértelműen az egyik főszereplője a negyedik ipari forradalomnak is nevezett folyamatnak, amely az emberi munkaerőt egyre inkább automatizált rendszerekkel és robotokkal igyekszik kiváltani, felgyorsítva és gazdaságosabbá téve ezzel a termelést.
 


A Stream B MDS élzáró, rendszerbe kapcsolva 
 

RENDSZERBE KÖTVE

Batch One gyűjtőnéven emlegetik azt a 3 gépből álló rendszert, amellyel gyakorlatilag a korpuszbútorok gyártása kompletten elvégezhető. Ebbe tartozik a Stream B MDS egyoldali, kisebb feladatok elvégzésére is alkalmas élzáró, a NextStep rugalmas, Nesting-technológiát alkalmaz, a tökéletes eredmény elérése érdekében 2 marófejjel dolgozó táblamaró berendezés, valamint az Insider M fúróautomata, ami egyszerreképes az alkatrész mind a 6 oldalát megmunkálni. A Batch One lehetővé teszi, hogy különböző méretű alkatrészeket munkáljunk meg átállási idő nélkül, gazdaságos és ésszerű gyártásoptimalizálással 
 


A NextStep nesting CNC már 2 marófejjel dolgozik, ez gyorsabb munkavégzést is eredményez 
 

ROBOTKAROS CSISZOLÓ

A csiszolótechnológiai piacon egyértelműen a legnagyobb innováció a Viet Opera R robotkaros csiszolóautomata. A külsőleg egy kontaktcsiszolóhoz hasonlító gép belseje nagy meglepetést rejteget. Az újtechnológiás, CNC-vezérelt berendezés az emberi kéz mozgását igyekszik leutánozni. A csiszolást végző robotkar egy tárolóból különböző aggregátok (rezgőcsiszoló fej, excenteres csiszolófej, delta csiszolófej stb.) felvételére képes, amelyek Mirka csiszolófejekkel vannak felszerelve. A rendszer lézertechnológiás érzékelővel felismeri a megmunkálandó alkatrész szálirányát, és ennek megfelelően végzi a csiszolást, tökéletes eredményt elérve. A kiállításon újdonságként mutatták még be a Rover C típusú CNC-megmunkálóközpontot is. Robusztus felépítésének köszönhetően ez a változat már alkalmas extrém vastag alkatrészek megmunkálására is. A cégcsoport nagy energiákat fektet a szoftverfejlesztésbe is, a standon belül egy külön részleg prezentálta a legújabb fejlesztéseket, bLab néven. A Biesse Group Youtube csatornáján rövid videók mutatják be a standon kiállított technológiákat: www.youtube.com/ BiesseGroup. 
 


Az új csiszolóautomata többféle aggregátot is képes kezelni 




Tetszett a cikk?