Újradefiniált Altendorf

Ezzel a fejlesztéssel a korábbi típusokat felváltják az új F-45 gépek. A most bevezetett széria még jobban gondoskodik a munka és a kezelési komfort legmagasabb fokáról, melyben nagy szerepet játszik a 3-féle vezérlés. Egy fontos ismertetője a gépeknek és egyben egyedülálló a piacon, hogy vezérléstől függetlenül minden F-45 gép lehetőséget teremt 4 tengely CNC-vezérlésére (magasságállítás, körfűrészlapdöntés, elektromosan vezérelt párhuzamvonalzó és hosszütköző- beállítás). De önmagában kiemelhetnénk a két irányba dönthető körfűrészlaptengelyt is. Természetesen feltétel, hogy a flexibilis lehetőségek közül a megfelelő opciókat válasszuk. Három vezérlés: 4 CNC-vezérelt beállítás, beleértve a tengely kétirányú döntését. A széria kidolgozásánál a fejlesztők nagy energiát fektettek a moduláris gépkoncepcióra, ami minden felhasználónak optimális konfigurációs lehetőségeket nyújt. Első lépésként a vezérlés típusáról kell dönteni, ehhez jöhetnek utána az opciós és a kiegészítő lehetőségek. Az így felépített rendszerrel az Altendorf továbbra is őrzi vezető szerepét ebben a szegmensben. 

F-45 PRODRIVE

A fentebb említettek szerint a másik két vezérlőrendszerrel egyetemben a „legegyszerűbb” vezérlés, a ProDrive is minden opció CNC-vezérlését biztosítja. Vagyis a körfűrészlap magassági állítását, döntését, kiegészítve magassági korrekcióval, ezen kívül a párhuzamvonalzó pozíciójának korrekciójával, valamint a párhuzamvonalzó és a hosszütköző elektromotoros állítását. A formatizáló kocsiban elhelyezett pneumatikus leszorító gondoskodik a nagyméretű táblák biztos vezetéséről. A gyakran ismétlődő vágások elmentésére 99 programhely áll rendelkezésre a memóriában. Az összes beállítás a szemmagasságban elhelyezett vezérlőpanelen végezhető, numerikus billentyűzet segítségével. 

Funkciók a ProDrive-vezérlésben:

  • a fő fűrészlap elektromos magasságállítása és az érték megjelenítése digitális kijelzőn
  • automatikus korrekció a körfűrészlap döntése esetén
  • a hosszütköző elektromos beállítása és manuális hosszabbítás 2900 mm-ig
  • digitális fordulatszám-kijelzés és fokozatmentes fordulatszám-állítás
  • az elővágó fűrész elektromotoros beállítása
  • finombeállítás a billentyűzetről
  • gépdiagnózis, üzemóra-számláló
  • USB-csatlakozó
  • az utolsó méret visszahívása (Back- Funktion). 

 

F-45 EVODRIVE

Az EvoDrive a numerikus billentyűzet mellett egy 7’’-os, érintőképernyős kijelzővel is kiegészül. Alapvetően ugyanazokat a funkciókat tudja mint a ProDrive, azonban annál valamivel többet, és kiegészül olyan integrált funkciókkal, amelyek a felhasználó kényelmét szolgálják. Így például a nútok vágása vagy a láncméret megadása megkönnyítik a munkát éppúgy, mint az illesztő vágás vagy a szerszámnyilvántartás. Az EvoDrivevezérléssel felszerelt gépek 999 program elmentésére alkalmasak, ami tökéletes előprogramozhatóságot tesz lehetővé. 
 


 

F-45 ELMODRIVE

A legmodernebb technikát képviseli a formatizálók világában. Úgy lehetne jellemezni, hogy minden funkciót tudja, mint a két másik verzió, csak még valamivel többet. A funkciók jól áttekinthetőek a 12’’-os, érintőképernyős kijelzőn. A kezelőfelület alsó részén a gyakran szükséges kiegészítő funkciók érhetők el villámgyorsan. Különböző geometriai formák vágása esetén a hiányzó méretek és szögek automatikusan is kiszámíthatók, a paralelogramma oldalasztal pedig pontos ferde vágásokat tesz lehetővé. Az új F-45 egyedülálló a piacon abban, hogy PC-vel összekötve vágásoptimalizálásra is alkalmas és a memóriájában 9999 programhely található. 

ÚJ OPCIÓK: TOOLBOX ÉS UNO 90 SZÖGVONALZÓ

Magától értetődő, hogy az Altendorf az új gépeihez a kiegészítő és opciós lehetőségeket is kibővítette. Teljesen új opció az úgynevezett Toolbox, amely a gép front felőli burkolata alatt ad lehetőséget szerszámok tárolásának, összesen 6 db szerszámig, max. 550 mm átmérőben. De épp ilyen egyedülálló a CNC-vezérelt hosszütköző is. 90°-ban

Tetszett a cikk?