Szerszámtuning a megmunkálásban

A Power-csomag 8 összetevője magába foglalja azoknak az innovatív eszközöknek és technológiáknak a szintézisét, melyek  pozitív irányban befolyásolják a megmunkálási minőséget, az alapanyagfelhasználást és az energiahatékonyságot. Az előny   egyértelműen megmutatkozik a késztermék-előállítási folyamatban. A magas megmunkálási minőség mellett ugyanolyan  fontos a kisebb energiafelhasználásból adódó környezetbarát technológia. A megmunkálási minőségi garancia jelentősen  csökkenti a selejtszámot, ami természetesen magában hordozza a kevesebb alapanyag-felhasználás tényét.

Ilyen például a nehezen megmunkálható felületeknél használandó RipTec-technológia, a feladathoz igazított hybrid szerszámok alkalmazása. Míg a RipTec az energiaigényt csökkenti, addig a Hybrid lehetővé teszi azt, hogy egy szerszámon belül, a magasabb igénybevételű megmunkálási helyen, nagyobb éltartású, gyémántlapkákat használjunk. A nagy előtolási sebességgel használható Leitz szerszámok a gépek maximális kapacitásához igazodó megmunkálási sebességéhez alkalmazkodnak. Ezt fokozza a chippes szerszámtechnológia, ami a szerszámban tárolt információk segítségével lehetővé teszi a szerszám és a gép közötti közvetlen kommunikációt, csökkentve így a szerszámcserére fordított időt. Az előnyöket megkoronázzák a Leitz mérnöki megoldásai, melyek a személyre szabott igényekre kínálnak hatékony szerszámot.

Összefoglalva: a RipTec-, a Hybrid-, a Chip- és az Integral-technológia, a nagy sebességű vágószerszámok, az innovatív  eszközrendszerek, a nagy teljesítményű bevonatok és a mérnöki technológiával összeállított megoldások az a nyolc elem, mely a Leitz Power-csomagot igazán hatékonnyá teszi.


Tetszett a cikk?