Profilbővítés az ACword-nél

Az ACword cég immár 25 éve élen jár a fa- és fémiparban alkalmazott mobil és telepített elszívó berendezések tervezésében és gyártásában. A csehországi Trinec-ben saját gyárral és mérnöki irodával rendelkeznek. Berendezéseik Európa-szerte megtalálhatók, Svédországtól Görögországig. Hosszú ideje jelen vannak és jól ismertek a magyar piacon is. Megbízhatóságuk, valamint egyszerű, de erőteljes kialakításuk révén kedveltek lettek a kisüzemek és a nagyipari felhasználók körében is.

A különféle színes prospektusokban láthatóan nincs nagy különbség az elszívó berendezések műszaki paramétereiben, de ami mégis megkülönbözteti az ACword elszívókat a versenytársaktól, az a légtechnika terén felhalmozott mérnöki szaktudás és tapasztalat. Ez a tudás és tapasztalat van jelen mindegyik ACword elszívó berendezésben, amelyek meghibásodási rátája bizonyítottan a legalacsonyabb.

A három nagyipari lábon álló cég profiltisztítást hajtott végre és partneri szövetséget kötött a légtechnika terén elismerten vezető német Schuko céggel. A beszállítói és technikai partnerségnek köszönhetően immár bármely volumenben – a kis műhelyek részére ajánlott 600 m3/h légszállítási teljesítményű legkisebb zsákos mobil elszívóktól a komplett gyártósorok központi elszívásáig – képes kielégíteni az igényeket. A ma is piacon lévő „régi”, jól bevált FT mobil és telepített zsákos rendszerek mellett az újonnan kifejlesztett központi elszívó sorozat, az FJ 18 széria jelent ideális megoldást a közepes méretű hazai faipari üzemek számára.

Az FJ 18 egy modulrendszerű, sorolható elemekből álló, telepített elszívó rendszert takar. A közepes teljesítményigény kiszolgálására alkalmas berendezés egy blokkja 6000 m3/h légszállítási teljesítménytől 10 000 m3/h-ig áll rendelkezésre. Ezek az elszívók igény szerint szerelhetők fel különféle ventilátorokkal – FAN sorozat –, amely ventilátorok külön elemként is megvásárolhatóak. 


FAN 400

Az FJ 18 egyetlen egysége 18 db antisztatikus fil-terzsákot tartalmaz, melyek összes szűrőfelülete 23 m². Ezekhez széria-felszerelésként rendelkezésre áll az elektro-vibrációs filtertisztító egység, amely manuális kapcsolású, de opciósan ennek működése automatizálható. Ahol kültéri felhasználásra kerül sor vagy az esztétika is szerepet kap az elszívó kiválasztásánál, ott hasznos lehet, hogy a filterek lemezborítást kapnak. Kültéri kiépítés esetén tűzgátló elemek és biztonsági nyílások is kiépítésre kerülnek.


FJ 18

A gyűjtőzóna lehet megerősített műanyag vagy textilzsák, de lehet 2 db kerekes fémkonténer is. Ezek összes térfogata egységenként 640 liter. A tartályok egyenletes töltését terelőlapok segítik elő. A burkolattal ellátott berendezések esetén lehetőség van a kiszívott és megszűrt meleg levegő visszavezetésére a műhely légterébe.

Az itt ismertetett egységek sorolhatók egymás után, amivel igény szerint növel-hető az elszívási teljesítmény, illetve duplázható, triplázható a filterfelület és a gyűjtőzsák/gyűjtőkonténer befogadóképessége. Az FJ 18 elszívó berendezés alkalmas központi rendszerű elszívásra, továbbá finomporokhoz CNC- és kontaktcsiszoló gépek esetében is.


FJ 18-2

Mindezeken túl a nagy-ipari berendezések, gyártósorok, komplett üzemek központi elszívási-szűrési feladataira is kínálnak megoldásokat: úgy, mint egyedi központi berendezések tervezése és dokumentációkészítés, a berendezések gyártása, szerelése saját jól képzett szakemberekkel, szerviz és karbantartás saját gyári szervizszolgálattal. Ezen berendezések jellemzői, hogy minden alkotóelem az adott feladatra koncentráltan, optimálisan tervezett, minőségi anyagokból gyártott, tehát emiatt a ventilátorok, csővezetékek, szűrők, vezérlések hosszú élettartamúak. Összefoglalva: minden fel-adatra egyedi megoldást kínálunk!

Az ACword elszívó berendezések tradicionális magyarországi forgalmazója a Csiba Kft. A gépekről további információkat kaphat a www.csiba.hu honlapon vagy keressen minket személyesen Kőszegen. 

Csiba Faipari Szolgáltató Kft.
9730 Kőszeg, Kövecses dűlő 0201/91.
Tel.: 94/562-050.
Fax: 94/562-052.
E-mail: info@csiba.hu
Web: www.csiba.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-marcius-62-63


Tetszett a cikk?