EGYEDI MEGOLDÁSOK AZ ABLAKGYÁRTÁSBAN

25 évvel ezelőtt az újdonsült Paliszander Kft. legelőször az olasz OMAS szerszámgyártó termékeit vette fel kínálatába. Ez tény. Majd ezután következett a szintén olasz CMT és a svájci Flury.

Az OMAS világszerte ismert megbízható szerszámgyártó több mint 60 év tapasztalattal. A nevéhez köthető számos innovatív technológiai fejlesztés. A gyári mérnökök szakmai tudása és a legmodernebb high-tech CNC-knek köszönhetően precíziós faipari ablak- és ajtógyártó eszközökkel, bútorkészítőkkel, CNC-szerszámokkal látják el az európai és az amerikai piacot. Az OMAS népszerűsége a magyar asztalosok körében már évtizedek óta töretlen. Soprontól Záhonyig, több 10 000 OMAS szerszám pörög nap mint nap a maró-tengelyeken. Hogy miért jó az OMAS? Mert nem kullog a piaci trendek után, hanem maga alakítja azokat!

Kishazánkban több mint 500 gyártó használja az OMAS ablakgyártó szerszámokat. Az utóbbi években az OMAS-gyárban a termelés nagy részét az ügyfelek egyedi igényeihez kialakított egyedi szerszámok teszik ki.

Más gyártókkal szemben nem a szabványosítás a cél. Épp ellenkezőleg, az OMAS nagy hangsúlyt fektet ügyfelei egyedi elképzeléseinek megvalósítására. Nem ragaszkodik az általa gyártott, népszerű sztenderd profilokhoz, szívesen veszi az egyedi változtatásokat. Termékpalettáján megtalálhatóak a csapos és kontraprofilos szerszámok, a gazdaságos kivitelű, költséghatékony vario szerszámok, a csoport, fűzött szerszámok asztali marógépre, ablakgyártó központokra és CNC-maró-gépekre egyaránt. Állítható keresztmet-szetű szerszámaival minden építészeti elvárásnak megfelel. 68, 78, 88, 92, 110 mm-es keresztmetszet hagyományos épületekhez, passzív- és aktívházakhoz. A korábbi nagy sikerre való tekintettel a 68 mm-es gazdaságos vario szerszámok mintájára elkészítették a 92 mm-es gazdaságos, kedvező ár–érték arányú vario szerszámot. A termékpalettában megtalálhatók a fa-alu ablak és hőszigetelt ablakgyártás szerszámai egyaránt.

PIACI TRENDEK

Milyen szelvényméretben gyárt az OMAS? Természetesen bármilyenben.

Viszont ne feledjük el, ma már nem kérdés, hogy minimum 88, de inkább 92 mm-es szelvény a hétköznapi megoldás. Az a műhely/üzem, ahol ez nem megoldható, kiszorul a piacról. Egyre több ügyfél keresi ezeket a méreteket. De a költségérzékenyebb ügyfelek figyelmét sem árt felhívni a vastag méret előnyeire, hiszen a fűtési energia 25-30%-át a nyílászárókon keresztül veszítjük el. Fontos, hogy az ügyfél olyan ablakot válasszon, amely minél jobban hőszigetel. Egy jó hőszigetelő képességű ablak beépí - tésével akár a fűtési költség 30%-át is megspórolhatják. Nem beszélve a klímaváltozás hatására kialakuló nyári tartós kánikuláról (akár 6 hónap). A komfortérzet rendkívüli módon csökken a lakás helyiségében 26 °C felett. A klímaberendezés azon túl, hogy rengeteg energiát fogyaszt, még az egészségre is káros hatással van. Tehát ezen a területen is spórolhatunk, nem beszélve a környezettudatos magatartásról. Így nemcsak a pénztárcában marad több pénz, de a fenntartható fejlődés nemes célját is támogatjuk. Megismerve ezeket az adatokat, a megrendelő nem fog habozni, a magasabb minőségű ablak mellett dönt.

Mit tegyek, ha van egy 68 mm-es szer-zámom és ingyen sem kell senkinek?

Dehogy! Az OMAS gazdaságos megoldást kínál a meglévő keskeny szerszámok bővítésére. Az utóbbi néhány évben több tucat partnerünk élt ezzel a lehetőséggel is. Kontraprofilos ablak? Egyre többször hallom…Igen! Lehet barátkozni a KONT-RAPROFILOS ablakokkal! A trendek ebbe az irányba haladnak. Az ablak-gyártásban egyre nagyobb teret hódít magának a kontraprofilos gyártás, mely alacsonyabb ára és a gazdaságos gyártási technológiának és egyszerű gépparknak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, éppen úgy, mint 20 éve az ajtógyártóknál. Régebben sokan idegenkedtek a kontraprofilos ajtóktól és ma már szinte szabvány a piacon. Nem beszélve a CNC-szektorról. Az ablakgyártás CNC-vel csak kontraprofilos üzemmódban létezik. Ez a technológia megfelel a profi műszaki és minőségi elvárásoknak. Ne habozzanak, nézzék meg a szerszámot áruházunkban! A Paliszander kedvező áron ajánl keményfém lapkás, korszerű, kontraprofilos csoportszerszámot 78 és 90 mm-es keresztmetszetben.

Kérje ajánlatunkat! www.paliszander.hu 1/290-3666


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-50-51


Tetszett a cikk?