A HOMAG csoport a Holz Handwerken

Az idei Holz Handwerk egyik meghatározó kiállítójaként a HOMAG csoport igazán színes és innovációkkal teletűzdelt standdal várja a látogatókat, szakembereket az immár hagyományosan HOMAG City vásárblokkban. A 1700 m2-en tulajdonképpen a teljes HOMAG paletta képviselteti magát a kisüzemi technológiáktól, az ipari teljesítményekig, legyen szó bútorgyártásról, vagy épületasztalos termékek gyártásáról.

VILÁGPREMIER! FREESTYLE 5 TENGELYES TECHNOLÓGIA

Kompakt technológia és majdnem 360°-os megmunkálás - erre épül az új CNC-gépkoncepció. A Venture 115 minden oldalról hozzáférhető és az új biztonságtechnikai megoldásainak köszönhetően mindenhonnan működtethető. A Venture 115 5 tengelyes CNC csak egy a sorozat 9 lehetséges konfigurációja közül. Elérhető 3-4-5 tengelyes megoldás a vízszintes elrendezésű CNC megmunkálásvilágába történő belépésre. A gép egy nap a lat t is beüzemelhető, 15%-k al kisebb helyet igényel, és bármilyen igénynek megfelelő teljesítményszinten üzemeltethető. A Venture BMG 300 megmunkáló központok családja is bővül. A Venture BMG 312/V új lehetőségeket kínál, így a jövőben nem kell választania, hogy 5 tengelyes megmunkálásra vagy íves élzárására vesz gépet. Az új BMG 312/V egy gépben mindkét feladatra megoldást kínál.

AZ ÚJ SWT 200 KONTAKTCSISZOLÓ – KOMPAKT, GYORS, INTUITÍV

Több high tech kisebb helyre sűrítve. Rövidebb átállási idő és felhasználóbarát kezelés: ezek a feltűnő ismertetőjegyei a teljesen átdolgozott, új SWT 200 sorozatnak. Az új Bütfering kontaktcsiszoló család kifejezetten a kisüzemek számára lett továbbfejlesztve, előtérbe helyezve a hatékony helykihasználást a műhelyben. A működtetés szempontjából a csiszolóaggregátok gyorsabb és biztonságosabb beállíthatósága került fókuszba. A csiszoló szalagok gyorsan cserélhetőek, a szemcseméret kompenzáció egyszerűen beállítható, a munkadarabok vastagságának mérése is automatikusan történik. További újdonsága a csiszológépnek, hogy 2 kiegészítő aggregáthely is a gépbe került, amelyekkel tetszőlegesen bővíthető a megmunkálás paletta az utómegmunkáláshoz.

HPP 130 TÁBLAFELOSZTÓ – AMIT LÁTNI KELL

„Megvenni, csatlakozni, a precizitást megélni“ - az HPP 130 táblafelosztó minden eddiginél könnyebbé teszi a hozzáférést a precíziós megmunkáláshoz, hiszen a kisüzemek követelményeire let t szabva. A lapszabász gép mindennel fel van szerelve, ami az egyes lapok és kis szériák vágásához szükséges. Ehhez tartozik a 60 mm-es fűrészlapkiállás, 3200 mm-es vágáshossz, és CADmatic 4 PRACTIVE gépvezérlés. A HPP 130 alig kerül többe, mint egy jól felszerelt formatizáló fűrész, azonban jelentősen precízebben és hatékonyabban vág. Nincs szükség az időrabló hosszú beüzemelési folyamatra. A vevők rögtön felgyorsíthat ják és új teljesítményszintre emelhetik a termelésüket.

TÁBLAFELOSZTÁS ÉS AUTOMATIZÁLT LAPRAKTÁR

Az utóbbi években a gép és technológia szállítók a nagyobb hatékonyság jegyében egyre inkább komplett rendszerekben gondolkodnak. A rendszermegoldások megjelentek a szabászatok területén is, így a HOMAG kínálatában is. A szoftveresen vezérelt és összehangolt rendszer magába foglalja a lapmegmunkálás mellett a teljes logisztikai folyamatot az adagolástól a rakásoláson át az alkatrész és maradékanyag továbbításig. A komplett lapszabászatra mutat egy konkrét példát a HOLZMA a HPP 300 profiLine táblafelosztó gép és a TLF 211 lapraktár összekapcsolásával Nürnbergeben. A két gép kéz a kézben ,pontosan összehangolt szoftverekkel működik. Ez garantálja a hatékony termelési folyamatot kis darabszámoknál vagy egy darabos szériák g yártásánál. Ráadásul a fűrész és a raktár felkészült arra, hogy kezelje a manapság gyakran változatos alapanyagokat. A látogatók a Holz-Handwerken a saját szemükkel is meggyőződhetnek a gépkombináció t eljesít ményér ől és a precízen összekapcsolt folyamatokról. A táblafelosztó önmagában is magas felszereltséget kapott, hogy a vásár látogatói átfogó képet kapjanak a gép sokoldalúságáról. A gépen bemutatásra került többek között a h atékony „ dustEx“ e lszívás, a porvédő függöny, gipszkarton vágó csomag , kézi etikettezés, programból vezérelhető csipeszek az érzékenyélek megóvására, adagolási és leszedési segédberendezések az ergonomikus munkafolyamatok érdekekében, a szoftveresen támogatott rakásolási koncepcióval egyetemben. Szintén a felszereltséghez tartozik a CADplan program a fűrész optimalizálására. A sokoldalú felszereltségnek köszönhetően a kisüzemek minden igényére megoldást nyújt a HPP 300 lapszabászgép.

HOMAG POWERPROFILER BMB800/900: A RUGALMASSÁG ÉS TELJESÍTMÉNY ÚJ MÉRCÉJE

Az ablakgyártó központok új generációját jelentő powerProfiler BMB800/900 is sikeresen megérkezet időközben a piacra, az ablakgyártó cégek nagy érdeklődéssel fogadták ezt az új 1 db-os szériákat is könnyedén és hatékonyan kiszolgáló megoldást.A gép pozitív fogadtatásának köszönhetően immár beüzemelésre is került több helyütt a HOMAG csoport ügyfeleinél és természetesen a Holz Handwerken is “kipróbálható” az úttörő technológia. A gép alapkoncepciója a lehetőségeivel és a lépcsözetesen bővíthető felszereltségével igazán meggyőző: az új munkadarab szorító és rögzítő rendszer számos új lehetőséget nyit meg a profilmegmunkálásban, íves elemeket és belső ajtókat is képes megmunkálni. Mindehez adódik a lenyűgöző teljesítmény: A több munkadarab párhuzamos megmunkálásának, és a gyors szerszámcserének köszönhetően magas teljesítmény érhető el még komplex munkafolyamatoknál is. A kiszolgálóadagoló kocsi , mely kapcsolódhat a leszabó automatához, a gyalugéphez vagy az alapozó-felületkezelő rendszerhez, lehetővé teszi az egy darabos szériák gazdaságos és folyamatos gyártását.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-februar-56-58


Tetszett a cikk?