TÖMÖRFA MEGMUNKÁLÁS ÚJDONSÁGOK

RMM623 - NÉGYTENGELYES FŰRÉSZÁRU FELDOLGOZÁS
Az RMM623 többfejes gyaluautomata új szinre lépett, a gépbe beépítettek sorozatvágó egységet, amely lehetővé teszi a vágási hatékonyság növelését. Az inverteres motor segítségével a gép pneumatikus előtolása 6–30 m/ perc között szabályozható. Mindegyik tengelyen különálló motor található, a maximális teljesítmény elérésének érdekében. Az új modell megtartotta az M23 széria jól bevált jellemzőit, mint a rövid munkadarabok megmunkálására alkalmas agregátot vagy az ipari króm bevonatú, kiemelkedően magas kopásállóságú etetőoldali asztalt. Kiegészült továbbá sorozatvágásra is alkalmas tengellyel, amely képes fogadni a sorozatvágó fűrészlapokat, ezzel tovább növelve a gép felhasználásának a sokoldalúságát. Hatékony megoldás a személyi költség, az anyagköltség- és a rezsiköltség-csökkentés érdekében.
I Mindegyik tengely programozása a frontoldalon található panelen történik.
I A körfűrészlapok élettartamának és a vágásminőség növelése érdekében beépítettek hűtési, laptisztítási funkciót.
I A bal oldalsó tengely jobb oldalán található oldalsó leszorító görgők pneumatikusan szabályozzák a nyomást.
I Alaptartozék a rövid munkadarabegység (pneumatikus dupla irány – nyomás és emelés). A munkadarabokat behúzhatja vagy visszatolhatja, amikor szükséges.
I A pneumatikus nyomásszabályozás a felső behúzó görgőn különállóan szabályozható, a munkaanyag vastagságától függően.
I Összetett vezető görgős behúzó henger, az előtolási teljesítmény javítása érdekében. Szabályozható kiadó oldali nyomóasztal, a változó vastagságú anyagok tökéletes kezeléséhez.
Munkaszélesség: 20–230 mm.
Munkavastagság: 20–200 mm.
Dupla vágási szélesség: 60–190 mm.
Minimum vágási vastagság: 5 mm.

RMM 230UU - ÚJDONSÁG!
KLIKK TÖMÖRFA PARKETTA GAZDASÁGOSAN
A hagyományos csaphornyos ragasztott parketta mellett egyre nagyobb igény van a gyorsan lerakható és szakértelmet kevésbé igénylő klikk rendszerű parkettára. Eddig főként nagyüzemi szériában lehetett ezt a terméket gyártani. A Paliszander Kft. egy olyan padlógyártó gépet kínál, amely lehetővé teszi a klikk rendszerű tömörfa parketta gyors és költséghatékony gyártását középszériában is. A Reignmac RMM230UU modell balos és jobbos univerzális tengellyel felszerelt gép, amelynek segítségével a különböző záróformákat képes megmunkálni. Emellett a másik két univerzális tengely szabályozhat fordulatszámú külön motorral van felszerelve. A gép precíz megoldásai lehetővé teszik, hogy a klikk rendszerhez illeszkedő bármely szögben képes hornyolni és marni.
Munkaszélesség: 20–230 mm.
Munkavastagság: 8–160 mm.
Motorteljesítmény: 3 oldalsó tengely: 5.5 kW – felső tengely: 7.5 kW, jobb oldali és bal oldali univerzális tengely: 2.2 kW, előtoló motor: 4 kW.
Előtolási sebesség: 6–30 m/min.
Tengelyfordulatszám: 6000–9000 rmp/min.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-februar-74


Tetszett a cikk?