KIEMELKEDŐ SZERSZÁM-INNOVÁCIÓK A LEITZ-NÉL

A Holz-Handwerken a Leitz ismét bebizonyította, hogy ismét a csúcson van a faipari szerszámgyártásban. A kiállításon felvonultatta a legfrissebb fejlesztéseit, melyek nemcsak a már megszokott magas minőségű megmunkálást teszik lehetővé, hanem a felhasználók igényeihez is maximálisan igazodnak.

Központi figyelmet az idén a nyílászárógyártás kapta, de természetesen nem feledkeztek meg a faépítészetben és a bútorgyártásban dolgozó ügy - feleikről sem. A szerszámaikat négy szigeten mutatták be. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb újdonságcsokrot a „Powerpaket”-sziget nyújtotta, de emellett figyelmet fordítottak a lézerbevágású körfűrészeikre, melyek a csendesebb futás mellett nagyobb stabilitással is rendelkeznek a hagyományosan kialakított feszültségmentesítővel ellátott változatoknál.

A Holz-Handwerk vitathatatlan csúcspontja a Leitz ProfilCut Q szerszámrendszer volt. A népszerűségét mi sem biszonyítja jobban, mint az, hogy a kiállításon jelenlévő nagy gépgyártó cégek szinte mindegyikénél megtalálható volt ez a kiemelkedő paraméterekkel rendelkező szerszám.Ezzel együtt, ahol megjelent, ott mindenhol nagy érdeklődés kísérte. A ProfilCut Q univerzálisan alkalmazható a faipari megmunkálások terén. Így használható az ablakgyártáson túl a bútoriparban, a beltériajtó-gyártásban, vagy akár a lépcsőkészítés területén is. Sőt egyéb iparágakban is kipróbálták, és pozitív visszajelzések érkeztek a műanyagipari és az alumínium-fel - dolgozásban dolgozó szakemberek részéről egyaránt.

A ProfilCut Q prémium változata lehetővé teszi a minőségi megmunkálás fenntartása mellett a nagyobb előtolási sebesség alkalmazását, így a szerszám akár 120 m/s-os vágási sebességgel is használható. Mindez nagyobb termelékenységet, ezzel együtt magasabb teljesítményt jelent a szerszámot használó vállalkozások számára. A könnyű kezelhetőség és az egyszerű beállítás még tovább növeli a szerszámrendszer népszerűségét.

A Fensterbau Frontale kiállítás „Power-paket"-szigetén a Leit z bemutatta azon szerszámrendszereit, melyek célja a feladatspecifikus megoldások bemutatása az ablak- és ajtógyártásban dolgozók számára. Itt voltak többek között láthatók azon innovációk, melyek a különböző szerszámok előnyeit ötvözik egy szerszámban. Az újszerű fejlesztések célja a hatékonyság növelése, mely a magas megmunkálási minőséget, a nagy átbocsátó képességet és a gazdaságos szerszámhasználatot jelenti. Ezen új szerszámtechnológiák: a RipTec, az Integrál, a Hybrid. A nyolc modulból álló rendszer már nemcsak a nagyválla-latok igényeihez igazodik tökéletesen, hanem a kis- és középvállalkozások elvárásainak is megfelel. A könnyű kezelhetőség és a rugalmas gyártási lehetőség egyaránt a fejlesztések fő irányvonalai voltak. Az eredmény pedig a költségek optimalizálásában mutatkozott meg. Ez ugyanis az egyik legfontosabb elvárás mind a kis-, a közép-, és a nagyvállalatok részéről is.

Külön figyelmet kaptak a standon még a faszerkezet-építés megmunkáló szerszámai. A HeliCut olyan felületi minőséget garantál, mint már a bútorgyártásban megszokott. Pedig, ha az ácsiparban megszokott dimenziókra és keresztmetszetekre gondolunk, az nem is olyan egyszerű feladat. A bevonatos lapkákkal rendelkező HeliCut előtt nincs akadály. De ez elmondható a hasonló területekre optimalizált marókról, fúrókról és körfűrészekről egyaránt.

Az „Olyan, mint az új szerszám” szlogen is a kiállítás egyik meghatározó eleme volt. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az a fontos, hogy új szerszámokat vásároljunk, hanem az is, hogy azokat megfelelő módon és minőségben tartsuk karban. A szerszámok megfelelő élkialakítása ugyanis elengedhetetlen feltétele a magas minőségű megmunkálásnak. A Leitz szolgáltatásait bemutató tematikus kiállítási területen az érdeklődők betekintést nyerhettek abba, hogy mi történik a kulisszák mögött azokkal a szerszámokkal, melyeket a Leitz szervizszolgáltatása tart karban. A kilenc lépésből álló folyamaton végigment szerszámokat úgy kapja vissza a felhasználó, mintha újak lennének. A Leitz szakemberei különös figyelmet fordítanak arra, hogy minden egyes szerszám, ami hozzájuk kerül, olyan ellenőrzési és élezési folyamategyüttesen essen át, mely garantálja a tökéletes kiegyensúlyozottságot, élkörfutást és élkiképzést egyaránt.

Leitz Hungária Szerszám Kft.

2030 Érd, Kis-Duna u. 6. Tel.: 23/521-900

www.leitz.hu

 


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-48-49


Tetszett a cikk?