ÉLZÁRÁS EXTRA MINŐSÉGBEN A LEITZ-TŐL

A Leitz olyan szerszámokat kínál a bútorgyártói számára, melyekkel magas minőségben munkálhatók meg a legmagasabb minőségű laminált lapok vagy egyéb más bútoripari laptermékek. A szerszámok azon bútorgyártók és lap-szabászatok számára ajánlottak, ahol a minőségi élzárásra nagy hangsúlyt fektetnek és a gyártás rugalmassága is fontos tényező.

A Leitz Quattroform maróaggregát alkalmas háromféle rádiusz, illetve 45 fokos letörésre egy szerszámmal. Mindezt úgy, hogy a szerszámot nem kell levenni az élzáró gép aggregátjáról, hanem egyetlen mozdulattal a gépegységen átállítható. Az élzáró maró aggregát három, külön-külön négyfajta élképzésre alkalmas maróegységből áll. A szerszám érdekessége, hogy a fejeket nem szükséges külön a megfelelő pozícióba állítani, azok egy speciális mechanizmusnak köszönhetően egyszerre, a kívánt marásnak megfelelően állíthatók.

A Diamaster WhisperCut, illetve a Diamaster WhisperCut Plus élmarók és a Diamaster Edge Expert ujjmaró, illetve élmaró egyaránt tökéletes megoldást kínálnak a kipattogzás-mentes élelőkészítéshez, mely már a nullfugás élzárás követelményét is kielégíti. További előnyük a sebességükben rejlik. Lehetővé teszik a nagy előtolás és a prémium él profi összhangját. Mindhárom gyémánt szerszám kifejezetten a melamin alapú laminált lapok feldolgozására került kifejlesztésre. Előnyeik az olyan laptermékek feldolgozásakor mutatkoznak meg, mint a magasfényű lapok, illetve az extra vékony bevonatú termékek. A szerszámok nemcsak a megmunkálási minőségükben, hanem az él élettartamukban is jobb paraméterekke bírnak, mint hagyományos kialakítású társaik. Az élmegmunkálásra további népszerű alternatívák a WhisperCut élmarók. A WhisperCut fő sajátossága, hogy négy szélességi méretben rendelhető, így akár egy szerszám a 32–105 mm-es anyagvastagságokhoz is alkalmazható. Az alumínium szerszámtest miatt tömege csaknem fele a hasonló paraméterekkel bíró acélhordozójú élmegmunkáló szerszámokhoz képest. A nagy kopásállóságú szerszám lapkái szükség esetén 1–2 alkalommal élezhetők. A WhisperCut PLUS a normál változatnál is többet nyújt. A cserélhető gyémántkések akár tízszer is utánélezhetők. A nagy kopásállóságú szerszámot kifejezetten a nagy igénybevételekre fejlesztették ki, így az extra kemény anyagok élmegmunkálására is kiválóan alkalmas. Ezzel együtt a csekélyebb szerszámtömeg kíméletesen hat a gépegységekre, egyenletes futása révén a megmunkálási minőséget is pozitívan befolyásolja. A korszerű élmaróval a termelési költségek 10%-os csökkenése is elérhető.

Leitz Hungária Szerszám Kft.

2030 Érd, Kis-Duna u. 6. Tel.: 23/521-900. www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-julius-64-65


Tetszett a cikk?