MOBIL ÉLZÁRÓ – Itt az idő váltani!

A COMATIC nemcsak az előtolók területén vállal vezető szerepet a fejlesztésben, hanem a mobil élzáró piacot is újításaival  bombázza. Az új élzáró System felszabadítja a mobil élzárást minden kötöttségtől. Ezek után már nem lesz semmilyen különbség egy marással, végvágásal felszerelt telepített élzárógép megoldásai és a COMATIC System között.

MIT REJTENEK A DOBOZOK?

BR500 mobil élzáró
A Comatic BR500 magas tudású kézi élzáró gazdag alapfelszereltséggel. Ez a gép digitális hőfokszabályzóval és  fokozatmentes saját előtolással rendelkezik. A legkisebb műhelyekben is elfér, és olcsó fenntarthatóság jellemzi, mivel  ehhez a modellhez sem szükséges költséges ragasztópatron, hanem a piacon elterjedt olvadékragasztóval üzemel. Íves egyenes és homorú alkatrészekre is felviszi az ABS –t PVC-t, melamint, laminált szalagot vagy furnért. A könnyen mozgatható berendezés. A gépet egész kis élkörön 9-15 cm-en el lehet a gépet fordítani. A modell egyedülálló  sajátossága, hogy 75-90 fokban dönthető, így számos extra művelet könnyedén elvégezhető vele. Az automata  túlmelegedés-gátló rendszer garantálja a folyamatos üzemeltetést, így nem kell állandóan leállítani, hogy  visszahűlhessen a ragasztó, így növekszik a ragasztó élettartama is. Természetesen a kézi alkalmazás hatalmas előnye a telepített gépekhez képest az, hogy csak a pár kilónyi  gépet kell mozgatni szemben a több méter hosszú munkadarabbal. A gép beépíthető asztalba is. Két élzáró egyben: egy  telepített gép és egy mobil élzáró.
És hogy még nagyobbat durranjon, a COMATIC megcsinálta ugyanezt a modellt WIRELESS (vezetéknélküli) változatban is.

PD 80 - élmaró
A COMATIC fejlesztőmérnökök alapvető szempontja az új modell tervezésénél, hogy kidolgozzanak egy letisztult célt,  aminek az új termék tökéletesen megfelel. A PD80-nál a legfontosabb cél egy olyan élmaró kifejlesztése volt, amely a  funkcionalitás, a biztonság és a felhasználhatóság tökéletes összhangját valósítja meg. A nemzetközileg védett, oltalom  alatt álló PD80 egyedi dizájnnal mindez lehetővé válik. Az egyszerű / általános élanyag trimmelésen (maráson) túl a PD80  kiválóan alkalmas akár oszlopszél marására is. Ezzel az élzáró gép tökéletes kiegészítőjévé válik.

 

Vákuumszorító készlet:
A COMATIC System része vákuumszorító készlet is. A készlet megkönnyíti a munkadarabok rögzítését és mozgatását. Gyors és stabil szorítást garantál a  nagy munkadarabok élzárásakor, elkerülve a karcolásokat és sérüléseket a munkaanyag felületén.

 

Dupla végvágó
Az egyedülálló két ponton alátámasztott
kivitel garantálja a tökéletes csatlakozást
és összehangolt vágást. A tökéletesen illeszkedő
végvágást az egyedi tervezésű vágási
vonal jelölő teszi lehetővé. Egyrészt a sarkokon
vágja le, kör alakú munkáknál pedig az
illesztést készíti el hézagmentesen.
Mind a négy eszközt (mobil élzáró és
végvágó, vákuumtalpak, élmaró) egyegy
külön kofferbe csomagolták. Ezek
a kofferek összeépíthetők. A helyszíni
munkáknál ez hatalmas segítség, egyrészt
a pakolásnál, cipekedésnél, másrészt az
élzárásnál, ugyanis a bőröndök egy adapterrel
stabil asztallá alakíthatók.

 


Tetszett a cikk?