Mi jön a csiszolás után?

A hagyományos precíz, minél egyenletesebb síkokat megcélzó felületkialakítás mellett manapság már jóval többfajta felületre van igény. A magasfényű felületek mellett trend a szupermatt megjelenés is, de a strukturált, öregített, fűrésznyomos, rovarrágott, barázdált, hullámos felületek is piacképesek. Az SCM csoporton belül a DMC márka vette fel a kesztyűt és egy egész gépcsaládot hozott létre széles teljesítménytartományban és moduláris felépítéssel ezen effektek ipari és középüzemi megvalósítására.

A csiszolás önmagában már nem hordoz innovatív versenyelőnyt, ma már a felület strukturált kialakítására, három dimenzióban történő „megmunkálására" is szükség van. Nagyon jó példa ezen összetett feladat tökéletes megválaszolására a DMC System gépcsaládja, amely három alapgépkialakítással és számtalan rugalmasan alkalmazható megmunkáló aggregáttal minden feladatra jó megoldás.

A gépek 650, 1100, 1350, 1650 és 2200 mm megmunkálási szélességben érhetőek el és gyalulás, kalibrálás, csiszolás, strukturálás funkciókkal rendelkeznek a kialakítástól függően. Minden aggregát – beleértve a keresztszalagot is – megfelelően pozícionálható az adott feladat kihívásának megfelelően. A vezérlés természetesen számítógéppel támogatott, a Hydra-PC vezérléssel a különböző elérendő felületek, a megmunkálások könnyedén beállíthatóak és elmenthetőek. A véletlenszerűnek tűnő felületek létrehozása a vezérlésnek és az egységek szinkronizált működésének köszönhetően biztosan kézben tartható.

A System család aggregátválasztéka nagyon széles. A berendezésre szerelhető spirális elhelyezésű lapkás gyalutengely, mely csöndesebb, kisebb energiaigényű egalizáláshoz alkalmas. Van acélhenger, gumírozott henger és keresztszalag elektronikus vezérlésű szegmens papuccsal, amely esetében természetesen a papucs nyomása szabályozható. Nagyon jól alkalmazható és keresett aggregát a tisztításra és/ vagy strukturálásra is alkalmas különféle kefeaggregát, amelyből van hagyományos kefés és csiszolószalag lamellás is. A DMC System gépcsaládban alkalmazható planetáris csiszolóaggregát több szemben forgó csiszolótárcsából és/vagy keféből áll, amely így több irányból képes az anyagot a gyártási technológiának megfelelően megmunkálni.

Bővebb információ: www.faiparigepekszerszamok.hu/


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-augusztus-27-28


Tetszett a cikk?