Csiszolók átlag felett

HENGERCSISZOLÁS

A hengercsiszoló beruházási költsége lényegesen alacsonyabb, mint egy kontaktcsiszoló esetében. Ezeknél a korszerű berendezéseknél már nincs szükség speciális csiszolópapírra és a papírcsere is gyors és problémamentes művelet. A megmunkált felületi minőség nem hagy kivetnivalót maga után. A csiszoló henger speciális kiképzésének köszönhetően nincs többé papírgyűrődés és szakadás sem. A masszív konstrukció megbízható és problémamentes működést garantál fém és nem-fém csiszolásra. A csiszológépek tervezésénél fontos szempont volt a gép optimális méretezése és helykihasználása. Így a műhelyben minimális helyet foglal el. A Paliszander kínálatában egy és kétszalagos kivitel is rendelkezésre áll többféle méretben. A kétszalagos kivitel esetében a csiszolóhengerek pozíciója mikrometrikusan szabályozható. A speciálisan kialakított öt nyomóhenger garantálja a csiszolási művelet maximális biztonságát és stabilitását.

ÉLCSISZOLÓ

A Paliszander kínálatában számos verzió megtalálható akár oszcilláló kivitelben is. Változatos asztalmérettel kínálunk kisebb és nagyobb berendezéseket. Az asztalmagasság állítása  80 mm és 220 mm között választható,típustól függően. A csiszolóegységet akár 45 º-ban is lehet
dönteni, megkönnyítve ezzel a speciális alakú munkadarabok csiszolását. A szalag sebessége 960 m/perc és 20 m/másodperc között változik. A nagyobb berendezések motorteljesítménye eléri a 3 kW-ot is.

KEFÉS CSISZOLÓ

Ha antikolt felület a feladat, akkor a legjobb megoldás egy kefés csiszoló. Ideális 560 mm-es megmunkálási szélességgel kiválóan alkalmas kis és közepes méretű munkadarabok megmunkálására. A henger sebessége 1440 fordulat/perc, így a megmunkálási felület minősége egyenletes, nem változik. Többféle kefehengert is lehet választani a munka típusától függően.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-oktober-10


Tetszett a cikk?