Új lehetőség a magasnyomású membránszivattyúnál

A DETE Dr. Tettenborn GmbH egy új Faltenbalg szivattyút fejlesztett ki, amely jó alternatívát kínál a klasszikus 3:1 membránszivattyúhoz.

Az új UVfix04 HVPA bővítette a saját fejlesztésű UVfix Faltenbalg szivattyúsorozatot egy 4:1 nyomásáttételű modellel. A nevében a „HVPA“ jelzi, hogy ez a szivattyú valamiben különleges. A „HochVolumig-PulsationsArm“ rövidítés konkrétan azt jelenti, hogy a szivattyú szállítási teljesítménye 250 cm³ dupla löketenként, amit extrém csökkentett nyomásingadozásnál teljesít.

Az UVfix04 HVPA ezzel a tulajdonsággal a 3:1 típusú membránszivat t yúknál használható. A festékellátás területén lehetővé teszi a Faltenbalg-technika minden előnyének használatát a hidraulikánál, alacsony anyagveszteség mellett. A pulzáció elkerülése érdekében a Faltenbalg
szivattyúnál a 4:1 modellnél egy speciális anyagvezetést alakítottak ki.

A nagy szállítási teljesítmény gondoskodik arról, hogy a membránszivattyúkkal öszszehasonlítva u g ya n o l ya n szállítási teljesítmény esetén egyértelműen kevesebb löket szükséges, így az anyagáramlás pulzációját tovább csökkentet ték . A kopásállóságot nézve az UVfix04 HVPA-t egy membránszivattyú nem közelíti meg. A kombinált polírozott és A l2O3 - Keramia a nyagból készült hidraulikadugattyú magas teljesítményű tömítésekkel UHMW-PE anyagból biztosítja az extrém hosszú élettartamot, különösen például az abrazív Isocyanat edzőknél.

Atöbbi teljesítményadat is a szivattyú előnyeit mutatja: ma x. 204 dupla löketnél percenként a szivattyú 50 liter feletti szállítási teljesítményt ér el, max. 23 bar anyagkimeneti nyomásnál. A levegőszelep kialakítása biztosítja, hogy a levegőmotor nem áll le. Az anyaggal érintkező részek anyaga rozsdamentes, UHMW - PE és Wolframcarbid.

Az UVfix04 H VPA k ialakítása felhasználóbarát, extrém kevés karbantartást igényel. Mind a négy visszacsapó szelep teljesen szétszerelhető, ugyanaz a tömítéskészlet van mindegyiknél. Az egész hidraulikát egy egységként lehet kiszerelni, ezáltal a karbantartás is egyszerűbb
és hatékonyabb.

A fejlesztés, gyártás, alkatrészellátás közvetlenül a DETE-től! Német minőség, megbízhatóság, kedvező ár!

DETE Surface Technology Group
Szórástechnika Kft.
Csányi József
Tel.: +36 30 984 7289
info@dete.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-november-24


Tetszett a cikk?