LEITZ RAZORCUT

Az MDF vagy rétegelt lemez hordozóra ragasztott HPL dekorok nagy igénybevételnek teszik ki a szabást végző fűrészeket. Erre nyújt professzionális megoldást a Leitz RazorCut körfűrészlapcsaládja.

Ha ezen lemezeket hagyományos keményfémlapkás fűrésszel szabják, akkor élettartama cca. 75%-ra csökken a kemény, dekorozott fedőréteg miatt. A RazorCut speciális élkialakítása azonban megbirkózik a nagyobb igénybevétellel és kipattogzásmentes alkatrészeket szabhatunk a fűrészünkkel. A TR/TR fogalak könnyedén vágja át a kemény fedőréteget, illetve a kilépő oldalon sem csipkézi ki a felületet. Nem mellékesen speciális lézeres metszésű, hatékony rezgéscsillapítás a kiellensúlyozottabb lapfutástól alacsonyabb zajszintet is eredményez. A szerszámtest speciális bevonata pedig a felrakódásokat csökkenti a fűrészlapon.

A magas minőség mellett a termelékenységre is jótékony hatással vannak a lapok. Tapasztalatok szerint elérhető a 60 m/perces előtolás használata, és akár 220 mm vastagságú lapköteg átvágására is alkalmazhatók.

Néhány technológiai érv, ami a RazorCut használatának előnyét támassza alá. A feladatra alkalmas fűrészlapok egyik fontos kritériuma a nagy forgácsterek kialakítása, mert a rendkívül hosszú fűrészelési íven nagy mennyiségű forgács képződik. Az utánélezések során ugyanakkor
a rendelkezésre álló tér folyamatosan csökken. A körfűrészlapok forgácsterei különleges kiképzésűek, amelyek többszöri utánélezést követően is garantálják a maximális teljesítményt, és a vágásrésből való kilépéskor biztosítják a forgácstér teljes kiürítését. Ezen túlmenően a fogalak egyharmadával csökkenti a forgácsoló erőt, ami a gép által igényelt energiát is csökkenti. Ennek köszönhetően a meghajtó motor energiaigénye is csökken. A körfűrésszel kialakított felületek alkalmasak melamin anyagok felragasztására is.


A Leitz cégcsoport múltja és jelene

A Leitz egy családi vállalkozás, tulajdonosa a Brucklacher család negyedik és ötödik generációja. 1876-ban alapították Oberkochenben. A Leitz csoport jelenleg a világ egyik vezető gyártója a fa- és faalapú anyagok, valamint a műanyagok és a többkomponensű anyagok megmunkálásához használt professzionális szerszámoknak. Napjainkban a Leitz vállalatcsoport mintegy 4000 alkalmazottat foglalkoztat, beleértve a Boehlerit GmbH & Co. KG-t (Kapfenberg / Ausztria) és a Bilz GmbH & Co. KG-t (Ostfildern), forgalma nagyságrendileg mintegy 400 millió euró.


Ennél a lapnál ultra finomságú keményfém szemcséket alkalmaznak, ahol a szemcseméret 0,2–0,5 μm, ami igazán éles szerszámot eredményez. A rezgéscsillapítás eredménye a jelentős, akár 7 decibeles zajcsökkenés és a magas hatékonyság. Ezen tényezők összességének köszönhetően olyan vágási felületeket kapunk, amelyek nem igényelnek feltétlen további megmunkálást.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-november-34


Tetszett a cikk?