A kihagyhatatlan HOMAG TREFF premierekkel

Az évente ősszel, a németországi Schopflochban megrendezésre kerülő HOMAG szakmai találkozó és házivásár egyre fontosabb szerepet játszik a világ és Európa faiparosainak, bútorgyártóinak életében, ha nem akarnak lemaradni a technológiai újdonságokról, a legújabb gépipari trendekről, a hatékony gyártás- és üzemszervezési megoldásokról. Idén 24. alkalommal nyitotta meg kapuit a HOMAG Treff és ez az idei házivásár a HOMAG egyik legeredményesebb ilyen jellegű rendezvényeként 4000 látogatót, potenciális érdeklődőt látott vendégül, rekordszámú és összegű megrendelést biztosítva a cégcsoport technológiai szállítói számára. Az érdeklődés idén is nemzetközi volt, a német nyelvterületen kívül olyan távoli országokból is érkeztek látogatók, mint például Kína, az Egyesült Államok, Oroszország, Kanada, Ausztrália, Izrael, Finnország, Dánia.


A HIGH-TECH BERENDEZÉSEKTŐL A VILÁGPREMIERIG

A bemutatott technológiák meggyőzték a publikumot: több mint 10 000 m2 kiállítási terület, konkrét egyedi vevői megrendelésekre készült gépek bemutatásával, amelyek nemrég kerültek le a gyártósorról. Természetesen eüzemelve, és felvértezve a korszerű szoftveres megoldásokkal. A legkülönfélébb összeállítások szerepeltek a kínálatban, a kis- és középüzemi technológiáktól a nagyipari gyártósorokig, bútor-, nyílászáró- és parkettagyártók számára egyaránt. A kisebb üzemek képviselői sem érkeztek hiába: világpremierjét ünnepelte a nullfugás technológiát tovább tökéletesítő új airTec-aggregát, a kis helyszükségletet előtérbe helyező, rendkívül rugalmas, belépő kategóriás CNC-technológiák, továbbá az univerzális csiszolók is. Az érdeklődés középpontjában álltak idén látogatói oldalról a szoftveres, illetve ezzel összefüggő szervizmegoldások, és a már régóta keresett téma, a „hálózatba szervezett gyártás”.

A rendezvény sikerét Alexander Prokisch, a vállalat marketingigazgatója így összegezte: „A Homag Treff ma már az iparág kiemelt fontosságú találkozóhelye. Nagy előnye, hogy itt, Schopflochban komplett gyártósorokat tudunk bemutatni a bútor-, nyílászáró- és parkettagyártóknak
egyaránt. Sok vevőnk azért jön, mert itt olyan előadásokat hallgathat végig, amire más vásárokon ebben a formában és ilyen sokrétűen nincs lehetősége. A trend egyértelműen a nagy rugalmasságú, hálózatba szervezett gyártás irányába mutat, mellyel összefüggésben egy újdonság található, a technológiai sorok virtuális üzembevételének bemutatása.”


ÚJDONSÁG: A GÉPEK ÉS A TOVÁBBÍTÓ EGYSÉGEK VIRTUÁLIS ÜZEMBE HELYEZÉSE

A vevőnek összeállított technológiai sort a szállítás előtt virtuálisan üzembe helyezik, mely folyamat valós vezérlőkomponensekkel zajlik. Ez a lehetőség számtalan előnyt kínál:

• gyors átfutási és szerelési idők,
• javított szoftvertulajdonságok,
• gyors és biztos üzembe helyezés a vevő telephelyén,
• teszt virtuális alkatrészekkel,
• valós termékadatokkal,
• az összes egységre kiterjedő mechanikus és elektronikus vizsgálat.


VILÁGPREMIER: ÚJ AIRTEC NULLFUGÁS MEGOLDÁS

A Homag az Ambition és a KAL 370 profi Line élzáró gépeken egy új nullfugás megoldást mutatott be. Legfontosabb előnyei: csökkentett zajszint, hatékonyabb üzemeltetés, azonos légáram mellett magasabb minőség, könnyű kezelés a power-Touch érintőképernyős vezérléssel.


VILÁGPREMIER: PRECÍZ SZÖGVÁGÁS TÁBLAFELOSZTÓKON

Ezzel a technikai innovációval a táblafelosztók könnyedén alkalmasak szögvágások elvégzésére. Gyors és fokozatmentes fűrészlapdöntés. Sok helyen erre a célra külön formatizáló körfűrészgépet alkalmaznak, mely a helyszükséglet és a költségek szempontjából kevésbé gazdaságos megoldás. A module45 egység ezeket a hátrányokat küszöböli ki.
Előnyei:
• utólagosan is felszerelhető,
• csekély beruházási költség,
• szögvágásokhoz nincs szükség egyéb fűrészre,
• egyszerű kezelés,
• kevesebb sérülés rakodáskor.

Lignomat Kft.
9700 Szombathely, Vépi út 12.
Tel.: 94/900-050.
www.lignomat.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-november-48-50


Tetszett a cikk?