Kitűnő forgácseltávolítás, hosszabb élettartam

A LEUCO „AirStreamSystem” szerszámoknál az alaptesten pontosan meghatározott pozícióban elhelyezett intelligens furatok befolyásolják a szerszám körüli levegőáramlást, és így jelentősen javul a forgácseltávolítás. A forgácsok a helyes időben kerülnek a porelszívás légáramába.


A gyémántlapkás LEUCO „Diamax AirStream” élmarónál jelentősen kevesebb dupla forgácsolás történik.

Az „AirStream-System” szerszámoknál a forgácseltávolítási fok 97–99%-ra emelkedett. Emellett növekedik az élettartam a lényegesen kevesebb dupla forgácsolás miatt, és kevesebb idő szükséges a gép takarításához. A zajszint is mérhetően csökkent – 3 dB – a szerszámnál munka és üresjárat közben is.

A magas forgácseltávolítási szint köszönhető a LEUCO és a Holz-Her közös munkájának. Gépoldalról a Holz-Her biztosította az elszívó ernyő illeszkedő kialakításával a forgács kellő időben történő eltávolítását. Ezért az „AirStream-System” rendszerű szerszámok csak a Holz-Her gépekhez elérhetőek.

ÉLMARÁS AZ „AIRSTREAMSYSTEM” SZERSZÁMOKKAL
A gyémántlapkás „Diamax AirStream” élmarók a Holz-Her élzáró gépek „1801”, „1802” és „1804”-es aggregátjaikra illeszkednek, de kompatibilisek a régebbi „Pro Lock” rögzítési rendszerű aggregátokkal is. Az élmaróval melamingyanta-, papír-, HPL-, fólia- és furnérbevonatos lapanyagok munkálhatók meg. A 35°-os tengelyirányú szög gondoskodik egy jó, kitörésmentes élminőségről. A 1,5 mm utánélezési zónának köszönhetően a szerszám többször élezhető.


A LEUCO „AirStream-System” elv

ÉL-UTÓMEGMUNKÁLÁS AZ „AIRSTREAM-SYSTEM” SZERSZÁMOKKAL
Az él-utómegmunkálás során is gondoskodnak a marók a tiszta és csendes gépről a fózolás, kerekítés, szintbemarás, illetve profilozás során a tömörfa élléceknél, vagy a műanyag élanyagoknál. A marók többféle Holz-Her aggregáton alkalmazhatóak, mint pl. a következőkön: „1828”, „FR201” (1825M), „1826”; „1827”, „FR502”, „FR701” és az „FR701 Multi”.

SZABADALMAZTATOTT ÉS KITÜNTETETT
Az „AirStream-System” 2017 óta szabadalmaztatva van. 2019 májusában az innovatív forgácselvezetés a „German Innovation Award” díjjal lett jutalmazva. Az „AirStream” szerszámok a LEUCO honlapján megtalálhatók: http://bit.ly/Air-Stream.

OERTLI Magyarország Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János út 51.
Telefon: +36-30/889-1504
E-mail: info@oertlikft.hu
www.oertli.com
www.leuco.com

(X)

A cikk a Magyar Asztalos 2019. novemberi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


kituno-forgacseltavolitas-hosszabb-elettartam


Tetszett a cikk?