Marás választható szögben

A Leitz változtatható szögű szerszámrendszere kiválóan alkalmazkodik a különböző kihívásokhoz. Olyan előnyökhöz juttatja használóját, mely nemcsak rugalmasan alakítható gyártást ad, hanem javítja a termelés hatékonyságát is. A szerszámrendszer fő előnyei közé tartozik a kiváló felületminőség, a könnyű kezelhetőség, a különböző anyagokhoz való gyors alkalmazkodás, a kisebb zajterhelés és nem utolsósorban a hosszú szerszámélettartam. A szerszámrendszer alkalmas CNC megmunkáló központokhoz, felsőés asztali marókhoz.

Alapvetően háromféle lapkás szerszámnál érhető el. Ilyen az egyenes lapkás, a HeliCut és a WhisperCut. A szerszámok marási szélessége függőleges helyzetben 50 mm, 45°-nál 34–38 mm.

  • A hagyományos volfrám-keményfém lapkák. Kiválóak tömörfa-megmunkálásra. Azonban a kemény és lágylombos, illetve tűlevelűek más-más szögben marhatóak jó felületi minőségben.
  • A HeliCut késrendszer különösen sima vágásfelületet ad tömörfánál, legyen szó puha vagy keményfáról. A négyélű volfrám-keményfém lapkák forgathatóak, ezzel is növelve a szerszám élettartamát.
  • A WhisperCut késrendszer használható bevonatos lapoknál, MDF-nél, vagy egyéb kompozitoknál. A lapkák ebben az esetben gyémántélűek.

(X)

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


maras-valaszthato-szogben


Tetszett a cikk?