Diamaster Whispercut – Szerszámcsalád

A lapanyagok formatizáló megmunkálásakor általában olyan szerszámokat használnak, amelyek szerkezeti kialakításuk miatt hangosak és nehezek. Ennek az eredménye az emberre és a gépre gyakorolt terhelés. Több mint tíz évvel ezelőtt, a Leitz kifejlesztett erre a problémára egy úttörő szerszámmegoldást, amely ma még mindig a mérce a fenntarthatóság, a hatékonyság és a minőségi élmegmunkálás területén: a könnyű és csendes Diamaster WhisperCut élmaró. Időközben az oberkocheni piacvezető egy teljes rendszercsaládot fejlesztett belőle. A rendelkezésre álló termékváltozatokkal, beleértve az integrált HSK 32 R befogást, a felhasználók a jövőben optimalizálhatják a meglévő megmunkálási koncepciókat, és optimalizálhatják termelési költségeiket is.


A Diamaster WhisperCut termékcsalád számos változatban kapható, és szinte minden általános géptípuson használható. (Fotó: Leitz)

Könnyű, csendes és hatékony – ez a néhány szó írja le a WhisperCut-program előnyeit. A részletek megmutatják, hogy a szerszámok műszaki kialakítása tökéletes éleket és mart felületeket hoz létre, és jelentősen csendesebbé teszi az élmarást. Az akár 5 dB(A) zajcsökkentés oka egyrészt a könnyűfém alaptest zárt alakja, amely 50 százalékkal kisebb súllyal terheli a gépet és kíméli a felhasználók hallását. Másrészt a speciális megmunkálási minőséget a bevált DFC®-technológia magyarázza, amelynek segítségével a forgács akár 95 százaléka elszívásra kerülhet.

De ez még nem minden. A teljes megmunkálási folyamatot tekintve a WhisperCut késfejjel időt és pénzt takarít meg. Bár számos szerszámgyártó utánozta ezt a szerszámot, a WhisperCut-rendszer még mindig mércét állít – különösen a költségek és a karbantartás tekintetében. A speciálisan kifejlesztett gyémánt cserélhető lapkák többször is utánélezhetők a szerszámban. Alternatív megoldásként a cserélhető vágóéleket közvetlenül maga a felhasználó is kicserélheti, ami azt jelenti, hogy a szerszám átmérője mindig állandó marad.


A Diamaster WhisperCut speciálisan kifejlesztett gyémánt vágóélei a Leitz-szervizekben utánéleztethetők.

A Diamaster WhisperCut élmegmunkáló késfej több kivitelben is elérhető. Egyrészt az alapváltozatban, amelynek vágóélei akár háromszor is utánélezhetők, másrészt WhisperCut PLUS néven, ahol a forgácsolóélek után élezési tartománya megnövelésre került, amelyek így akár tízszer is élezhetők. Mindkét változat a követelményektől függően furatos vagy száras kivitelben kapható. Ezen kívül a WhisperCut élmarók elérhetők integrált hydro befogóval vagy HSK 32 R befogással. Mindkét felfogási mód egyértelmű előnyöket kínál a koncentrikusság és a síkfutási pontosság, a megmunkálási minőség és az élettartam meghosszabbítása szempontjából.


Az elhasználódott gyémántélek cserélhetők. (Fotók: Leitz)

A lézeres élzáró gépek felhasználói számára a Leitz termékpalettáján megtalálható a WhisperCut EdgeExpert változat is. Ugyanúgy akár háromszor is utánélezhető, különleges élelrendezésének köszönhetően még jobb megmunkálási minőséget tesz lehetővé. Kérésre ezek a marófejek PLUS változatban is szállíthatók, ezért akár tízszer is utánélezhetők.

A WhisperCut rendszercsalád fejlesztésével a Leitz vezető szerepet játszik a bútoripar szerszámrendszereinek ügyfélorientált fejlesztésében. Még több előnyt és időmegtakarítást élvezhetnek azok a felhasználók, akik a marókésfejeket a világ több mint 120 Leitz szervizközpontjának egyikében éleztetik. A gyártói minőségben tökéletesen megélezett, kiegyensúlyozott és a mellékelt beállítási adatokkal együtt a szerszámok könnyen, gyorsan és megbízhatóan használhatók.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu

A cikk a Magyar Asztalos 2021. augusztusi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 
https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


diamaster-whispercut-szerszamcsalad-leitz


Tetszett a cikk?