Búcsú a portól! Tiszta munkavégzés Flex porelszívókkal

A műhelyben és az építkezéseken, a szerszámgépekkel végzett munka során keletkezett por hatékony elszívásához kínál a Flex megoldást az új elszívó berendezéseivel. A Flex-Elektroinstrumente GmbH több szempontot is figyelembe vett elszívóinak tervezésekor. Nagy figyelmet fordítottak arra, hogy maximalizálják a keletkezett por elszívását, így elősegítve, hogy a por ne akadályozza a munkaterületre való rálátást, valamint megvédjék a dolgozó egészségét is. Ugyanis, ha a gépi munka során keletkező finom port nem vonják ki egyenletesen, a legkisebb részecskék több órán keresztül lebegnek a levegőben, mielőtt lesüllyednének a talajra. Bejuthatnak a légutakba, súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, mint például rák, vagy a tüdőszövet hegesedése. „A Németországban érvényes, veszélyes anyagokra vonatkozó műszaki szabályok értelmében az építkezéseken csak M és H osztályú elszívó berendezések használhatók. Ha a BG Bau szabálysértést talál, leállíthatja a szóban forgó munkát” – mondja Ralf Paertmann, a Flex termékmenedzsere. Az egyik legfontosabb védelmi intézkedés a megfelelő biztonsági porszívók használata, amelyeket a Flex minden porosztályhoz kínál.

A VCE 33 M AC biztonsági porszívók könnyedén csatlakoztathatók minden Flex szerszámhoz

 

Cordless Connect rendszer akkumulátoros szerszámokhoz

A készülék és a porszívó párhuzamos vezérlése eddig csak vezetékes gépekkel volt lehetséges. A VCE CConnect akkus csatlakozórendszer immár az akkumulátoros szerszámok esetében is lehetővé teszi ezt. A rendszer egy univerzális rádióvezérlésű csatlakozóaljzatot, egy rezgésérzékelőt és a „kattintási" csatlakozást egyesíti. Kompatibilis az összes vezetékes szívókészülékkel, valamint a piacon kapható összes vezeték nélküli eszközzel. Alternatív megoldásként a porszívó az érzékelőn lévő gomb egyszerű megnyomásával is bekapcsolható.

A Flex biztonsági porszívók minden porosztályhoz elérhetőek. Itt a VCE 44 M AC változat

Helytakarékos kialakítás

Az alkalmazási területtől és a por mennyiségétől függően az M osztályú biztonsági porszívók VCE 33 M AC 30 l űrtartalommal és VCE 44 M AC 42 l kapacitással kaphatók. Mindkét készülék univerzálisan alkalmas minden munkára. A 7,5 m-es és 4,0 m-es kábelhosszúságú szívótömlőknek, valamint a nagy kerekeknek köszönhetően – amelyek mindegyike két-két elforgatható görgővel rendelkezik – a modellek nagyfokú rugalmasságot kínálnak a helyszínen. A beépített zsiráftartó biztosítja a biztonságos használatot a mennyezeten és a falakon végzett munka során. A kompakt kialakításnak köszönhetően a porszívók helytakarékosan kezelhetők a szállítás, a használat és a tárolás során egyaránt.

Szettben kapható: vezeték nélküli csatlakozási rendszer, rádióvezérlésű aljzattal és két rögzítőszalaggal

M porosztály fa- és festékrészecskékhez

Az EU-szabvány különbséget tesz az L, M és H porosztály között. Az M porosztály a mérsékelten veszélyes port jelenti, s asztalosműhelyek számára írják elő. Fa- és fémpor-, illetve festékszemcséket, de műanyagport, üvegszál- és koromszemcséket is tartalmaz. A szűrőrendszer meghatározó a megfelelő biztonsági porszívó kiválasztásában. Az M porszívókhoz 0,1%-os maximális áteresztőképességű és akár 99,9%-os elválasztási hatékonyságú főszűrő kötelező. Egy másik kiválasztási kritérium a tömlő átmérője: minél nagyobb, annál kisebb a levegő sebessége. Az adott munkához való optimális alkalmazkodás érdekében a Flex tömlőátmérője külön vezérlővel állítható be.

 

Forrás: www.flex-tools.com


Tetszett a cikk?