Vízbázisú és oldószermentes tömítőanyag a fenntarthatóbb jövőért

A Soudal a harmadik legnagyobb ragasztó -és tömítőanyaggyártó a világon. A vállalat a fenntarthatóságra összpontosít, amikor a gyártási folyamatokról és a  termékekről van szó.  

Annak ellenére, hogy világszerte csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat, a belga Soudal ragasztó- és tömítőanyag-gyártó egy családi vállalkozás, s mint ilyen, elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett. A cég szél- és napenergiát használ gyáraiban, elkerüli a felesleges csomagolási hulladékot, s egyre gyakrabban használ újrahasznosított anyagokból készült csomagolást. 

Termékeit illetően a vízbázisú és oldószermentes recepteket részesíti előnyben. A HMX-Facade például egy nagy teljesítményű, vízbázisú tömítőanyag ablakokhoz és homlokzatokhoz, amely oldószer-, izocianát- és ftalátmentes. A vállalat vezetője számára azonban az is fontos, hogy a termékeik felhasználóbarát jellegét ne tévesszék szem elől. A Soudatight családdal például kifejlesztették a tömítőszalagok egy új generációját, amellyel lerövidítik a feldolgozási időt az építkezéseken. A festhető és szórható membránok különösen gyorsan és egyszerűen használhatók.

A Soudal Európa vezető független PU (poliuretán) hab gyártója. A Soudafoam PURe a fenntarthatóságot új szintre emeli. Sok más hasonló jellegű termékkel ellentétben ez az egykomponensű töltőhab alacsony izocianáttartalmú poliuretánból készül, s nem használ többek között halogénezett égésgátlókat és lágyítókat.

Forrás: dds


Tetszett a cikk?