Új Lamello kötőelemek a Kentech-nél

A Kentech Kft., mint a svájci Lamello magyarországi képviselője idén is nagy hangsúlyt fektetett a Lamello-paletta és az újdonságok bemutatására a szakmai közönségnek a Ligno Novum szakvásáron. A Lamello két kötőelem-újdonsága, a Tenso és a Divario is komoly érdeklődést váltott ki az újdonságra éhes látogatók körében.


Tenso P14 + klip, önzáró kötés egy pillanat alatt

A Divario egy, a Lamello filozófiájába tökéletesen beleillő nem látható korpuszkötésrendszer, amely egyik részről a szabványos Lamello fészket használja, másrészről pedig két furattal csatlakozik a korpuszoldalba. A P-rendszer maróval a lap élébe a szokásos íves T nút kerül, amibe fordítható bele és rögzíthető a Divario fogadóelem. A korpuszoldalba pedig két furatban rögzül a Divario ellendarabja. A korpusz a fenti előkészítést követően egy mozdulattal össze-csúsztatható és kész is a tökéletesen záródó kapcsolat. A rendszer alkalmazható CNC-berendezéseken, vagy megfelelő sablon segít-ségével akár egy gyalupad és kéziszerszámok felhasználásával a kézi műhelyben. A Divario alacsony magasságának köszönhetően 19 mm vastag lapok esetén is biztos kötést biztosít.


Divario P, egymásra csúsztatható kötőelem

A vásár másik Lamello-újdonsága tetszőleges szögek esetén is alkalmazható, önzáró Tenso kötésrendszer volt, mely például az alkatrészek összeragasztása esetén önmaga biztosítani tudja a meg-felelő présnyomást a ragasztó kikötéséig, bárminemű présmegoldás használata nélkül. A Tenso P14 kötőelem már eddig is kapható volt, az újdonság a Tenso karmok közé beilleszthető klip, mely bármely szög esetén garantálja a tökéletes önzáródást, rögzítést.

A    Tenso esetén a két élbe Lamello fészek kerül, amelyet akár CNC-n is elkészíthetünk. A nútba kerül a Tenso két műanyag eleme, amelyek a kézzel való összepattintást követően tökéletesen zárnak, és biztosítják a szerkezet összeállítását és a préserőt a ragasztó kikötéséhez.


A Lamello P kötésrendszer: láthatatlan, pontos, hatékony és gazdaságos 

A    kötés természetesen láthatatlan, másodpercek alatt szerelhető, és lehetővé teszi a lapra szerelt szállítást és a helyszíni szerszám nélküli szerelést is, ha ez az út a logikusabb és gazdaságosabb. Mivel a Tenso is a Lamello terméke, természetesen nincs szükség hozzá másra, mint egy járatos Lamello Zeta nútmaróra és ha szükséges, a jelölő sablonra.

HT

www.kentech.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-26-27


Tetszett a cikk?