Az első határon túli workshop

2015. október 2531. között az NyME SKK oktatói és ipari termék- és formatervező mérnök szakos hallgatói határon túli workshopon vettek részt.

A tervezési gyakorlat során a székelyudvarhelyi FAMOS bútorgyár számára olyan bútorcsalád-koncepciókat kellett kidolgozni, amely illeszkedik a vállalat technológiáihoz és a német piac igényeihez. A tervezéshez a vállalat igazgatója, Dobay Tibor és a tervezési osztály vezetője, Kovács Judit adott hasznos tanácsokat. Az egyhetes intenzív, sokszor éjszakába nyúló munka mellett a résztvevőknek lehetőségük volt a környék csodálatos helyeit is megtekinteni (Tordai-hasadék, Békási-szoros, Parajd, Szováta).

Eredményként elmondható, hogy a soproni ipari termék- és formatervező szakos hallgatók sikeresen debütáltak az első határon túli bútortervezési gyakorlaton, munkájuk hasznosságát a hamarosan elkészülő prototípusok is alátámasztják. Köszönjük az SC FAMOS SA (Székelyudvarhely) workshophoz nyújtott támogatását, melynek keretében 15 bútorcsalád koncepciója készült el. 

Dénes Levente


Tetszett a cikk?