Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny az elmúlt években már bizonyította, hogy az utánpótlás nevelése, fejlesztése és szakmai támogatása kiemelten fontos témakör a faipari cégek számára is. Ennek apropóján a szervező X-Meditor Kft. a 2015/2016-os tanévben is meghirdette – immáron ötödik alkalommal – a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt, melyen az asztalos-/faipari szakképzésben részt vevő iskolák háromfős csapatai vesznek részt. A verseny kiváló lehetőség arra, hogy a diákok megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, valamint olyan új anyagokkal és technológiákkal ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A verseny fő célja, hogy a diákok olyan szakmai impulzusokat kapjanak a fa- és asztalosipar területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, melyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség szeretete, tisztelete. A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára is ráirányítják a figyelmet.

ÚJ HELYSZÍN: LIGNO NOVUM

A növekvő érdeklődés hatására az idei elméleti fordulót a Hungexpo Vásárközpont területén, a Ligno Novum kiállítás ideje alatt (2016. április 6.) rendezzük meg. A különleges helyszínnek köszönhetően a részt vevő diákok direkt kapcsolatot alakíthatnak ki a kiállító cégekkel, és megismerkedhetnek a korszeű asztalosipari megoldásokkal.

A SZAKMAI KÉPZÉSEN TÚL

A gyakorlati forduló az előző évekhez hasonlóan kétnapos lesz (2016. április 14–15.), mely során a tanulók cégspecifikus gyakorlati feladatokat teljesítenek, ezáltal is bizonyítva szakmai felkészültségüket. Ide a legjobb eredményeket elérő 14–16 csapat jut majd tovább, iskolánként legfeljebb két csapattal. Ebben a fordulóban egy kisbútor elkészítése a feladat, miközben a tanulókat felkészítő szakoktatók, szaktanárok számára a verseny idején változatos kísérőprogramokat kínálunk.

A kétnapos megmérettetés helyszínéül ismét a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának korszerű tanműhelye szolgál majd. A verseny évek óta lehetőséget teremt a faipari cégek képviselőinek arra, hogy aktív kapcsolatot alakítsanak ki a szakoktatás legjobbjaival, hogy támogatásukkal erősítsék a minőségi szakképzést, hogy aktivitásaikkal tegyenek azért, hogy az ipari tanulók száma növekedjen, s hogy a tanulók közelebb kerülhessenek az asztalosszakma érdekességeinek, különlegességeinek elsajátításához.
Újdonság, hogy a verseny támogatói új megjelenési felületekhez is hozzájutnak, melyeket akár a saját, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kommunikációjukban is felhasználhatnak.


Tetszett a cikk?