Ötödször mérkőztek meg a fiatal asztalosok

Immár ötödik alkalommal rendezték meg – az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában – a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt.

Idén az első fordulót április 6-án, a Ligno Novumon tartották meg, ahova 23 iskolából 47 csapatot delegáltak, közülük a döntőbe 14 juthatott. A kétnapos végső megmérettetést már hagyományosan Sopronban, az egyetem minősített tanüzemében rendezték. Az első nap, április 14-én, egy bútordarabot kellett a tanulóknak a megadott tervek alapján létrehozni. A korábbi évhez hasonlóan idén is azt a feladatot tűztük ki célul, hogy egy olyan termék legyen a verseny vizsgafeladata, ami azon felül, hogy elkészítése kihívást jelent a döntőbe jutott csapa-toknak, egyben lehetőséget ad egyfajta társadalmi szerepvállalásra is. A vizs-gafeladat egy görgős tárolókonténer volt, mely az autista gyermekek napi feladatának ütemezését hivatott biztosítani. Az autizmussal élő gyermekek napirendjét úgynevezett napi kommunikációs kártyákkal segítik. Ezeknek sorba rendezésével alakíthatóak ki a gyermekek napi programjai. A görgős konténer ezen kártyáknak a rendsze-rezésére alkalmas.

A második napon azon kívül, hogy az utolsó simításokat elvégezhették a termékeken, a szponzorok által összeállított elméleti feladatokon kellett megfelelni.

Az összesítés végén az első helyezést a Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskola csapata érte el, a második a Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Szakközépiskola lett, a harmadik helyen pedig a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola diákjai végeztek.

A versenyről részletesebben a következő számunkban számolunk be.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-10-11


Tetszett a cikk?