Ingyenes szakképzési lehetőségek

A szakképzésről szóló törvény 2015. évi változása lehetővé teszi az államilag támogatott második szakképesítésre történő jelentkezést.

Fő szabályként figyelembe vehető, hogy minden olyan felnőtt számára biztosítható az ingyenes szakképzés lehetősége, aki a magyarországi iskolai rendszerben még nem szerzett szakképesítést, vagy csak egy szakképesítéssel rendelkezik. Az iskolai rendszerben ingyenesen
oktatható szakképesítések döntően két éves időtartamúak, esti munkarendben kerülnek megszervezésre, esti diákigazolvány biztosításának lehetőségével. Az Országos Képzési Jegyzékből, ami az alább megadott weboldalon mindenki számára elérhető, azon szakképesítések oktatása folyhat iskolai rendszerben ingyenesen elérhető formában, amelyek esetében a munkarend oszlopban E (esti) vagy L (levelező) jelzés található. A 25 év alatti szakképesítéssel nem rendelkező jelentkezők olyan képzést is választhatnak, amelyek esetén a munkarend oszlopban N (nappali) jelzés szerepel. Az ingyenes szakképzés lehetőségéről telefonon is lehet érdeklődni.

Az ingyenes iskolai rendszerű képzések szeptembertől vagy februártól indulnak. Jelentkezés és a beiratkozás részleteiről az adott szakképzési centrumok nyújtanak további tájékoztatást (melyek adatai a weboldalról letölthetők).

Részletes információk, letölthető dokumentumok: www.nive.hu
Általános információ: (06-1) 477-5936 és (06-1) 477-5937


Kapcsolódó dokumentum:


ingyenes-szakkepzesi-lehetosegek


Tetszett a cikk?