Versenyzők, felkészítések – a szakértő szemével


Világszerte lázas a készülődés a WorldSkills szakmai versenyre, amelyet idén augusztus 22–27 között rendeznek meg az oroszországi Kazanban. A megmérettetésen Simon Krisztián képviseli a bútorasztalos szakmát, míg az épületasztalosok között Fekete Martin indul magyar színekben.

Babanecz Csaba szakértővel, az épületasztalos szakmában induló versenyző felkészítőjével, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) csapatának koordinátorával beszélgettem a felkészülés finisében.

– Komoly előkészületeken vagytok túl, hiszen már februárban megkezdődtek az intenzív felkészülések, mind az épületasztalos mind pedig a bútorasztalos szakmai versenyzővel. Mit lehet tudni erről az időszakról?

– Valóban kemény hat hónap van mögöttünk. Ráadásul idén nem indult párhuzamosan a felkészítés sem. Krisztiánnal, aki a 2018-as Euroskills verseny bútorasztalos aranyérmese, szinte megszakítás nélkül ment tovább a közös munka, amit Fekete Zoltán felkészítővel, a bútorasztalos versenyszám szakértőjével együtt végeztek. Az épületasztalosok között tavaly aranyérmet szerzett Nagy Ádám János viszont a 25 éves életkora miatt már nem nevezhetett be az idei világversenyre, ezért itt egy válogatóversenyt tartottunk az év elején. Végül Fekete Martinra esett a választás, vele márciustól készülök a nagy megmérettetésre.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.