Egyetemi hírek 2022.11.


A Soproni Egyetem idén hatvanéves Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara hetedik alkalommal rendezte meg hagyományos Bázisiskolai Szakmai Faipari versenyét. A megmérettetés és a bázisiskolákkal való együttműködés célja, hogy az egyetem hozzájáruljon a faipari technikumok és szakképző iskolák képzésének sikerességéhez, illetve, hogy a szakintézmények bekapcsolódhassanak a Soproni Egyetem életébe.

A Ligneum Látogatóközpontban megrendezett megnyitón Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a szakképzésben az egyetemek és a középiskolák egyre jobban összefonódnak, az egyetemi képzés alapját a jó technikus képzés tudja biztosítani. A faipar különleges terület, amelynek Sopron városa kiemelt képzőhelye. A helyettes államtitkár hozzátette: a verseny egy bemutatkozás, egy megmérettetés, amely lehetőséget teremt arra, hogy megmutassuk, milyen jelentős tartalomfejlesztésen esett át a technikusi képzés és azok a gyerekek, akik nálunk végeznek, azok nagyon-nagyon jó hallgatói legyenek majd az egyetemnek.

Dr. Farkas Ciprián Sopron város polgármestere köszöntő szavaiban kifejezte abbéli reményét, hogy a versenyben résztvevő tehetséges diákok később a Soproni Egyetemet választják, ha a továbbtanulásról dönteniük kell. Az egyetem és a város több mint 100 esztendős kapcsolata is garancia a jövő nemzedékének sikereihez.Ez a cikk a Magyar Asztalosban jelent meg.
Amennyiben szeretne hozzáférést kapni az archívumhoz, kérjük jelezze a faipar@xmeditor.hu email címen.