A FŐZÉS MA MÁR MENŐ
Az utóbbi években Magyarországon is egyre-másra jelennek meg az újabbnál újabb főzőcsatornák a tv-k műsorkínálatában, virágzanak a receptek köré épített weboldalak, fiatal menedzserek zsíros üzletek megkötését követően szabadidejükben főzőtanfolyamokra költik el a frissen lefölözött hasznot.
Mi a fene történt a világgal időközben?
A főzéskultúra a hétköznapok részévé vált. Széles rétegek ismerked-tek meg az új alapanyagokkal, új receptekkel, közben divat lett az egészséges étrend is. Elterjedt a fine-dining. Magyarországon egyre több a viszonylag drága, de minőségi étterem, ahol a különböző és mesterien átgondolt ételek vannak a fókuszban. Ezzel a szemléletváltással párhuzamosan a főzés és a konyha presztízse is szépen átalakult, ma már üzletemberek között is illik érteni a főzéshez, az ételekhez. És eh-hez valamilyen gyakorlatra is szükség van. Emiatt értékelődött fel a konyha szerepe is a lakáson belül. A régebben inkább a háziasszonyra szabott munkahelynek számító konyha ma már közösségi tér-ként funkcionál, lehetőleg egybe nyitva a nappalival, étkezővel. A vendégek együtt vannak a "chéffel", beleszólnak a főzésbe, hozzászólnak, kotnyeleskednek, ellesnek ezt-azt, és kortyolgatják rozéjukat.
Viszont ebben a konstellációban a konyha már nem egy muszáj beru-házás, hanem az image aktív része, a tulajdonos önkifejezésének is eszköze. A konyhagyártók szempontjából külön öröm, hogy a konyha is a tulajdonlási verseny fontos elemévé válik az autó, a lapos tévé, a Rolex mögött. Így úgy tűnik, ebben a szegmensben egyre több ma-gas minőségű, összetett és viszonylag nagy profittartalommal bíró konyha értékesíthető és lesz értékesíthető a közeljövőben. Úgy tűnik egy bővülő, a presztízs termékek szegmensének irányába eltolódó konyhapiaccal lehet számolni a jövőben.
Tetszett a cikk?
Cikkajánló
Burkolat, gerendák, ajtók — készítse el saját maga!
Ha kis műhelyben dolgozik, különösen fontos, hogy olyan gépe legyen, amely nem foglal sok helyet, mégis professzionális eredményt nyújt.
Lucaszék és társa
Kerling Alajos hobbi asztalos mutatja be az általa ismert és készített Luca széket.
A Wood-Mizer forgalomba hozta a WM5500 fűrészgépet
Új generációs ipari fűrészgép nagyobb teljesítménnyel és intelligensebb technológiával.


