Akik szeretik a kihívásokat

Az Ertl Faipari Kft. 20 éve kis családi vállalkozásként indult, mára Magyarországon és Európa-szerte elégedett, visszatérő megrendelőknek dolgoznak. Pontosság, igényesség, rövid határidők, jó árak és rugalmasság jellemzimunkáikat. Bútoroznak szállodákat, áruházakat, egészségügyi és közintézményeket, apartmanokat és lakóházakat.

Gyártóüzemükben a mai csúcstechnológiás gépekkel büszkélkedhetnek. Kapacitásuk lehetővé teszi nagy projektek vállalását, szériagyár tást, de az egyedi míves termékek előállítására is megfelelő szakmai háttérrel rendelkeznek. A termelés a legújabb generációs számítógép-vezérlésű CNC-lapszabász, élzáró gépeken folyik. A legmagasabb technológiát képviselő felületkezelő és furnérmegmunkálókkal a magasfényű vagy extra felületek kivitelezése is saját műhelyükben történik. Gyártóüzemükben a minőségbiztosítás kiemelt feladat, ezért válhattak beszállítójává komoly nemzetközi hálózatoknak. Ma 150 munkatárs dolgozik a cégcsoportban – 4500 négyzetméter gyártóüzem, 5300 négyzetméter alapanyag- és készáruraktár, 1600 négyzetméter kiskereskedelmi  üzlet és iroda biztosítja a tökéletes munkafeltételeket. Munkatársaik és faipari szakmérnökeik a szériagyártás mellett az egyedi igények megtervezésére és kivitelezésére is szakosodtak. Mind lakossági, mind vállalati megrendelők részére gyártanak bútorokat, a tervezéstől a megvalósításig, a legegyszerűbb megoldásoktól a csúcstechnológiáig. A faiparra jellemző teljes gépparkkal rendelkeznek. Szabászgépek kel, CNC megmunká ló központokkal, kontaktcsiszoló géppel, CNC-vezérlésű szalagrendszeres felületkezelő géppel. Legújabb élzáró berendezésük vékonyfugás PU-technológiájú ragasztóegységgel felszerelt. Ez a tökéletes esztétikai megjelenés mellett a víz- és hőállóságot biztosítja. A gép teljesítménye a legnagyobb indusztriális gépekhez van kalibrálva, mivel sokszor kisszériás, sőt teljesen egyedi munkákat kell élzárni – ezért fontos a rugalmas beállítás lehetősége. Ez az egyik ok, ami miatt a gép megmunkáló egységei szervomotoros beállítással szereltek, így az egyik fajta élanyagról a másikra az átállás – akár a ragasztó színét is kicserélve – egyetlen perc alatt megoldható.

Évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a hotelberendezés területén, jelen vannak az osztrák, a német és a magyar piacon. Legyen szó kis családi panzióról vagy több száz szobás luxusszállodáról, képesek rövid határidővel a kivitelezésre. A z Ertl Bútor olyan kiemelkedő szállodaprojektekben is jelen van, mint a Ramada Hotel, a Buddha Bar vagy a Le Meridien, az Ibis Szálló berendezése. Bármilyen egyedi igénynek képesek megfelelni, büszkék, hogy olyan étteremláncok tisztelték meg bizalmukkal és választották az Ertl Bútort, mint például a Vapiano vagy a Pad Thai gyorsétteremlánc. Az egészségügyi intézmények, klinikák és laborok berendezése komoly szakmai felkészültséget igénylő feladat. Itt az egyediség mellett speciális előírásoknak is meg kell felelni. Az Ertl Bútor ebben az ágazatban is megtalálható. 

Jó referenciákkal rendelkeznek kórházak, magánklinikák és fogorvosi rendelők berendezésének elégedett megrendelőitől. Faipari szakmérnökeik és munkatársaik szem előtt tartva a megbízó egyedi kívánságait, bútoraikkal minőségi és időtálló otthont teremtenek. Vallják: a jó irodaberendezés elengedhetetlen feltétele a kifogástalan munkának.

Az Ertl Faipari Kft. 1990 óta a magyar és a külföldi megrendelők korrek t és megbecsült üzleti partnere. Több mint 20 országba szállítottak bútorokat – az Európai Unió országain kívül többek közöt t az Egyesült Államokba, Szaúd-Arábiába, Új-Zélandra, Thaiföldre, Dél-Afrikába,
Izraelbe, Hongkongba, Japánba, Kínába és Malajziába. Az ER-FA 2000 Kft. minden évben két alkalommal rendezi meg a „Szakmai napot ”, mely rendezvényük immáron 10 éves múltra tekint vissza, ki - emelten magas látogatottság mellett. A vállalat mindig fontosnak tartotta a partnereivel való kapcsolat építését, illetve ápolását. Cégük fontosnak tekinti támogatni a fiatal tehetségek útját a siker felé. Vallják: ott születik eredményes csapat, ahol a tudás, a tehetség és az új szemlélet egymást erősítik. Az üzem több mint 20 éves tapasztalatával a fiatalok szinte minden elképzelését kész megvalósítani. A z Ertl Faipari Kf t. 2016-ban csatlakozott a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának faipari duális képzéséhez. Úgy gondolják, hogy a gyakorlatorientált képzés lehetőséget nyújt arra, hogy gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a mérnöki készségek fejlesztése mellett. Kiváló szakembereik fogják segíteni a hallgatókat, akik nagy szakmai apasztalat tal rendelkeznek. Céljuk, hogy a képzési idő lejárta után a csapatuk tagjává váljanak, amennyiben megfelelő és hatékony volt az együttműködés. Ertl Ferenc nem titkolt vágya, hogy a jövőben egy tanműhelyt hozzon létre, segítve ezzel a magyar asztalosok új generációjának fejlődését. Az üzem azt is lehetővé tenné, hogy a fiatal designerek terveit, munkáit náluk valósítsák meg. Ertl Ferenc már kiskorától kezdve asztalos szeretett volna lenni, ennek megfelelően Sopronban tanult szakközépiskolában, aztán a technikumot is ott végezte, majd a faipari egyetemet is. Ertl Katalin intézi a cégcsoport pénzügyeit és a lakossági projekteket. Az Ertl család új generációja Ertl Kata és ifj. Ertl Ferenc, akik születésük óta benne élnek a cég mindennapjaiban. Kata az egyetemi tanulmányai mellett marketingesként kezdte el építeni a vállalati brandet. Ferenc egyetemi tanulmányait a bécsi közgazdasági egyetemen végzi, ahonnan hazatérve tudását jól tudja majd kamatoztatni a vállalatnál. Nem titkolt vágyuk, hogy aktív résztvevői legyenek a családi vállalkozásnak.

Dr. habil Gerencsér Kinga
c. egyetemi tanár


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-november-52-54


Tetszett a cikk?