Digitalizáció a nyílászárók gyártásában

Miben segíthet egy folyamatirányítási rendszer egy cég életében? Érdemes a digitalizálásba pénzt fektetniük a faipari cégeknek?  Hosszú és bonyodalmas feladatnak nézünk elébe, amikor egy vállalatirányítási rendszert készülünk a cég életébe integrálni, de ha ez profi módon sikerül, akkor időt és pénzt spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy rengeteg felesleges terhet vehetünk le a későbbiekben a vállunkról. Egy komplett rendszerben készülhetnek ajánlatok, rendelések, tervezések, méretezések, ellenőrzések, anyagkezelés, munkafolyamat-menedzsment, gyártás és ellenőrzés, értékesítés és kereskedelem, szállítás, logisztika, az összeszerelés tervezése, innovatív mobil megoldások, a felmérési adatok rögzítése, továbbá különböző számításokat végezhetünk. Nézzük meg a 3E-Look néhány fontos alaptulajdonságát, amelyek a gyártási folyamatainkban segítségünkre lehetnek.

A 3E Datentechnik GmbH az ablaképítéshez szükséges ERP szoftvermegoldások vezető szállítója. A 3E-Look integrált ipari szoftver új verziója széles körű funkciókat kínál az ablakgyártás és -kereskedelem számára, a digitalizálást hivatva elősegíteni. A vállalatok hatékonyabbá és versenyképesebbé tehetik folyamataikat egy ilyen szoftver használatával. Az integrált anyagkezelés számos funkciót kínál, s szorosan együttműködik a kapacitástervezéssel. Számos vállalati igényt kielégít több területen is, úgy mint: gyártás, szállítás és logisztika, tervezés, szerelés, így a teljes folyamat átláthatóvá, tervezhetővé válik. A BAU 2023 egyik csúcspontja az integrált anyagkezelés egyszerűsített megvalósítása volt – és látszott, hogy még a kis- és középvállalkozások is profitálhatnak a digitális beszerzés előnyeiből anélkül, hogy szükségtelen funkciókkal kellene foglalkozniuk. A 3E-Look könnyen használható megoldást, átfogó rendeléskezelést és feldolgozást kínál az OpenTrans segítségével, amely formátumot számos gyártó és beszállító támogat az iparágban. A mobil megoldások is bővültek annak érdekében, hogy az építkezésen és az összeszerelés során zajló folyamatokat integrálják a digitális folyamatláncba. Az építkezési alkalmazás hozzáférést biztosít az adatbázisból származó információkhoz, mostantól digitális szállítólevelet is kínál mobil eszközökhöz, így az átvételi folyamat is teljesen papírmentes lehet. Az alkatrészkereskedők számára bemutatták a 3E-Look Trade-t, amellyel az ajánlatok, rendelések és az összeszerelési folyamatokig minden digitálisan feldolgozható. A Web-Sales online kereskedési szoftver az ablakgyártók számára is elérhető. A megoldás biztosítja a papírmentes, hatékony gyártói-kereskedői folyamatokat, s interfészt kínál a webes értékesítés és a 3E-Look között.
 

Felmérési adatok rögzítése egyszerűen

A helyszíni adatok rögzítését már közvetlenül a szoftverbe vihetjük fel. A nyílászáró méretek mellett felvehetünk különböző megjegyzéseket, menthetjük a fotódokumentációkat. A 3E-Look például átfogó műszaki segítséget nyújt a legkülönbözőbb ablaktípusok és ablaktartozékok megépítéséhez és rögzítéséhez, teszi mindezt úgy, hogy nem feltétlenül kell az adatokat rögzítőnek szakembernek lennie, mert egy jól felépített protokoll alapján várja a program a válaszokat. Számos külsős program integrálása még egyszerűbbé teszi a rögzítést, mivel minden elem szerkeszthető a szoftverben.
 

Műszakilag kifinomult

A 3E-Look átfogó műszaki segítséget nyújt az ablaktípusok és ablaktartozékok széles skálájának felépítéséhez és rögzítéséhez, úgy mint a statikai számítások, U-érték meghatározása, vagy épp a CAD-profilszelvények létrehozása. A megoldás megkönnyíti a CE-jelölés és az EnEV megfelelőségi előírások betartását. Az ablaktechnika teljes skálája egyetlen gombnyomással elérhető.


A különböző célcsoportok egy nyelvet beszélnek

Megjeleníti a rendelésfeldolgozás teljes választékát különböző célcsoportokkal: végfelhasználók, kereskedők, lakberendezők. A digitális projektmappa egyszerűvé és áttekinthetővé teszi az objektumkezelést. A 3E-Look többfunkciós, a piacon fellelhető összes technológiához használhatjuk, így indíthatunk projektet fából, fa-alumíniumból, alumíniumból, műanyagból és műanyag-alumíniumból. Természetesen adott a lehetőség a tervezés során, hogy anyagcserével könnyen kínálhatunk anyagi, vagy minőségi szempontból más-más alternatívákat az ügyfelek részére. A különféle kiegészítők nagyon jól integrálhatók és kezelhetők.


A vállalat egészére kiterjedő erőforrások felhasználása a legoptimálisabb módon

A 3E-Look átfogó adatbázist biztosít az üzleti folyamatok tervezéséhez és ellenőrzéséhez. A kapacitások megtervezésekor az integrált anyagmenedzsmenttel ellenőrzik a rendelkezésre állást, lefoglalják a gyártási erőforrásokat, s megbízhatóan meghatározzák a szállítási dátumot. Az utógyártási folyamatok, mint például a szállítás és az összeszerelés, szintén digitálisan integráltak.


Kapacitás tervezés

A Gant diagramokkal a kapacitástervezés maximális áttekintést nyújt a termelési kapacitásokról, s megbízhatóan jeleníti meg a kihasználtságot. A kijelzőn egy pillantással minden fontos tervezési adatot láthatunk, s ha szükséges, felülbírálhatjuk vagy átszervezhetjük az adott folyamatot.


Integrált alapanyagkezelés

A 3E-Look képes automatikusan meghatározni az anyagszükségletet és teljesen digitálisan lebonyolítani a szükséges anyagok megrendelését a beszállítóktól, valamint a szoftveren belül a raktározást is optimalizálhatjuk.


Ipar 4.0 az ablakgyártásban

A 3E-Look programban átlátható módon megjelennek azok követelmények, amelyeket az Ipar 4.0 az ablakgyártókkal szemben támaszt. Papírmentes gyártás kétirányú kommunikációval, vezérlőközpontú technológiával: rögzítés, értékelés, jelentések készítése, interakciós lehetőségek, gyártási logisztika, automatizálás. A vonalkód alapú rendszer maximális átláthatóságot biztosít a gyártás során, s hozzájárul a minőségbiztosítási követelmények maximális kielégítéséhez, valamint javítja a belső információáramlást. A 3E-Look megteremti az automatizálás alapjait: kiváló adatbáziskezelés, komplex gépvezérlés, robothasználat, intelligens vezérlőrendszerek, termelési logisztika, felügyeleti és vezérlési rendszerek.


Mobil megoldások

A 3E-Look használható mobileszközön, így felmérési adatokat, megrendeléseket, vagy épp karbantartási munkák aláírását is azonnal rögzíthetjük a rendszerbe, amely egyből látható lesz a rendszerben, így felgyorsulnak a további folyamatok. Könnyen tudunk információkat lekérni, helyszíni dokumentációkat készíteni, további információk menteni (képek, nyelv, szöveg, videók, rajzok), digitális aláírásokat rögzíteni (pl.: digitális szállítólevél). Az információ gyűjthető, visszakereshető és továbbítható útközben. A további feldolgozás késedelem nélkül megtörténhet.

 

Forrás és fotók: www.3e-it.com


Tetszett a cikk?