Nyitásszöghatároló védi a falat

Néha világos határokra van szükség – még ajtónyitáskor is. Ha nagyobb lendülettel érkezik valaki a helyiségbe és erőteljesen nyitja az ajtót, annak kilincse könnyen kárt okozhat a vele érintkező felületen.

A padlóra szerelt ütközők megoldást jelenthetnek, de a szaladgáló gyerekek vagy a látásukban korlátozottabb, idősebb korosztály számára nem biztos, hogy ez a botlásveszélyes eszköz a megfelelő megoldás. A felül elhelyezett ütközésgátlók pedig a látóteret zavarhatják. A BaSys figyelembe véve ezeket a problémákat kifejlesztett egy új tartozékot, amely az ajtókat egy meghatározott nyitási szögre – maximum 120 fok – korlátozza. Ugyanakkor más, hasonló termékekkel ellentétben, ez az innováció lehetővé teszi a magasság beállítását is. Ennek az az oka, hogy a keretben a nyitási szöghatároló ellencsapágya szintén állítható magasságú és a beállítással együtt mozog.

A nyitási szögkorlátozó különösen alkalmas azokhoz az ajtókhoz, amelyek nyitáskor gyakran már 90 fokban ütközhetnek. Ez az új termék hasznos kiegészítője lehet az ajtószerelvény-tartozékoknak.

Forrás: dds


Tetszett a cikk?