Ajtópántok több megoldásra

Easy 3D

Az innováció területén kétségkívül vezető szerepet betöltő vállalat Olaszországban, Velence mellett található gyárában fejleszti és készíti nyílászáró-vasalatait.
Az iparágban eltöltött több mint 50 éves tapasztalatnak köszönhetően az SFS intec kiemelt partnere azon nyílászárógyártóknak, akik a minőséget és a designt részesítik előnyben termékeik készítése során. A magyarországi forgalmazó a 2002-ben alakult SFS intec Kft., az elmúlt évben kezdte meg a nyílászáró-vasalatok hazai értékesítését. Termékei között magas minőségű, igényes kialakítású pántokat találunk, melyeket hagyományos, falcos, falc nélküli és eurofalcos ajtókhoz egyaránt kínálnak.

3D pántok, három ajtótípushoz

Easy 3D: nehéz bejárati ajtókhoz
A speciálisan tömörfából készült bejárati ajtók számára kifejlesztett vasalatok 60 kg pántonkénti terhelést és ±3 mm állítási lehetőséget biztosítanak mindhárom dimenzióban. A hét különböző színben rendelhető, tűzgátló ajtókhoz is használható pánt, IFT Rosenheim minősítéssel rendelkezik az EN1935 normának megfelelően.
2009-ben a magyar piaci viszonyokhoz igazodva a cég bevezette az Easy 3D új változatát, mely a dupla tömítéses, bejárati ajtók számára fejlesztett ki. Az Easy 3D vasalat kényelmesen beállítható az ajtó csukott állapotában is mindössze egy imbuszkulcs segítségével. A rendszeres karbantartást nem igénylő speciális anyagból készült pántba épített csapok garantálják a csendes és sima működést. Minőségére a 150 kg-os ajtólappal való tesztelés a garancia.

Dynamic 3D

Szimmetrikus kialakításának köszönhetően az Easy 3D ajtópánt egyaránt alkalmazható jobbos és balos, valamint külső tömítéssel rendelkező és anélküli ajtók esetében. Az ajtó jellegétől függően a pánt fehér, barna, réz, matt króm, matt nikkel, bronz F4 és inox porfestett színekben rendelhető.

Dynamic 3D: univerzális pánt eurofalcos ajtókhoz
A Dynamic 3D vasalat a megoldás azon ajtógyártók részére, akik egy univerzális pántot keresnek az Euro profillal rendelkező termékeikhez. A pánt mind bejárati, mind beltéri ajtókhoz használható és PVC-U, alumínium, valamint fa alapanyagú ablakokhoz egyaránt alkalmazható. A Dynamic 3D 3 dimenzióban állítható: oldalirányban: ±2 mm, magasságban: ±4 mm és ráütődés: ±1 mm. Mint az összes SFS intec vasalat esetében, ezt a pántot is minimum 200 000 nyitással tesztelték, 140 kg tömegű ajtóval, ezzel is bizonyítva termékeik megszokott magas minőségét. A porfestett és különböző fémes bevonatokkal ellátott Dynamic 3D vasalat széles választékának és kitűnő minőségének köszönhetően növeli a nyílászáró hozzáadott értékét.

Cab-R 3D: az állítható designpánt
A falc nélküli, 40–45 mm vastagságú beltéri ajtókhoz kifejlesztett rejtett pánt szerelése és beállítása rendkívül egyszerű. A pánt szárnyrésze egy marást követően könnyen felszerelhető, a tokrész rögzítése marással vagy anélkül is alkalmazható. A vasalat diszkrét kialakítása rendkívül esztétikus megjelenést biztosít az ajtó számára. A Cab-R 3D vasalat egyetlen imbuszkulcs segítségével mind a 3 dimenzióban állítható: (magasságban: 0/+3 mm, oldalirányban: ±1,5 mm és ráütődés: ±2 mm). A pánt kialakítása biztosítja, hogy a tok megfordítható, valamint a pánt jobbos és balos ajtóhoz is felszerelhető legyen, réz és matt króm felületben rendelhető. Mint az összes SFS intec vasalat esetében, ezt a pántot is minimum 200 000 nyitási próbával tesztelték, 80 kg tömegű ajtóval.

Önzáró rendszer
Az önzáró rendszer kifejlesztésénél figyelembe vették az építészek és az ajtógyártók technikai és esztétikai kívánalmait. Az önzáró rendszer automatikusan húzza be az ajtót zárt helyzetbe, a pántba integrált önzáró mechanizmusnak köszönhetően, és széles felhasználási lehetőséget biztosítva, kétféle kialakítású, falcos és falc nélküli ajtókhoz is kínál alternatívát. A rendszer két darab állítható pántból és egy darab önzáró rendszerrel ellátott – általában középen alkalmazott – pántból áll. A vasalatot 100 000 nyitásra, 60 kg-os ajtóval tesztelték és megfelelő kivitelű ajtóval 30 perces tűzállóságot biztosít.

Cab-R 3DÖnzáró rendszerek

 

Falc nélküli ajtókra koncentrálva

 

Új Cir

Új Cir: esztétikus, egyszerű szerelés és beállítás
Az új rejtett pánt kifejlesztésénél az SFS Intec szem előtt tartotta a kedvező előállítási költséget és a könnyű szerelhetőséget, és a jobbos és balos ajtóhoz egyaránt használható univerzalitást. A pánt beállítását beépített ajtón is elvégezhetjük egy imbuszkulcs segítségével. Oldalirányban ±3 mm-ig, a ráütődés ±1,5 mm-ig állítható. A forgási alátámasztást egy speciális csap biztosítja, mely sima és halk működést, valamint karbantartásmentes használatot garantál és nem igényel időszakos javítást sem.
Az SFS Intec egy teljes rendszert kínál, melynek része az ajtópánt, a különböző színekben elérhető és a tok belső részére szerelhető takarósapkák és a marósablon. A Cir új rejtett pánt műszakilag rendkívül megbízható, 70 kg súlyú ajtóval 200 000 nyitással tesztelték.

Cab-R

Cab-R: 180°-os nyitási szög és esztétika
A pánt kialakításakor már a tervezésénél is figyelembe vették, hogy könnyen és gazdaságosan alkalmazható terméket fejlesszenek ki, mely alkalmas legyen jobbos és balos ajtókhoz egyaránt. Az ajtólap- beállításokat akár beépített állapotban egy imbuszkulcs segítségével elvégezhetjük. A Cab-R oldalirányban ±3mm-ig könnyedén állítható a pánt szárnyrészén, a ráütődést pedig a tokrészen végezhetjük el ±1,5 mm-ig.
A forgási alátámasztást két csap biztosítja, melyek sima és halk működést, valamint karbantartásmentes használatot garantálnak, továbbá nem igényelnek időszakos javítást sem. Az SFS intec ennél a típusnál is egy teljes rendszert kínál, melynek része az ajtópánt, a különböző színekben elérhető és a tok belső részére szerelhető takarósapkák és a marósablon. A műszakilag rendkívül megbízható, új designpántot 70 kg súlyú ajtóval szintén 200 000 nyitással tesztelték.


SFS intec Kft.
9241 Jánossomorja, Vásártér 18.
Tel.: 06-96/565-211.
www.sfsintec.biz/hu


Tetszett a cikk?