Ligno konferencia: nyílászárók

Helyszín: Ligno Novum Budapest, Hungexpo, 25-ös pavilon előadóterem
Időpont:
2010.10.07. csütörtök

10.30   Ablak piaci trendek 2010-2011-ben Magyarországon.
A 2010.évi várható gyenge kilátások mellett az ablakgyártók számára kitörési lehetőségek állnak rendelkezésre. Fontos ismerni a jelenlegi piac mozgatórugóit, és felkészülni szerkezetileg, értékesítésben a változó piaci igényekre és a közeljövő támogatási rendszerereire. Az előadás részletesen ismerteti a jelenlegi piaci helyzetet, az idei év várható kifutását követően a jövő évi kitörési lehetőségeket, beleértve a várható pályázati kiírásokat. A gyártók fejlesztési irányaira is ad javaslatokat, szerkezeti és értékesítési oldalról.
Előadó: Kocsis Lajos, Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft.

A jövő évre várható támogatási program letöltehtő innen: KOMPLEX ÉPÜLETENERGETIKAI ÉS KLÍMAVÉDELMI (KÉK) PROGRAM


11.00   A készülő MSZ 9333:2010 "Ablakok és ajtók alkalmazási előírásai" szabvány tervezetének, előírásainak, hatályának ismertetése.
Az ÉMI Kft. és az MSZT/MB 101 bizottsága szükségesnek látja új magyar szabvány kidolgozását a visszavont ajtó és ablak magyar szabvány helyett az európai szabvány által nem lefedett területekre, elsősorban az alkalmazási előírások ( a különböző teljesítményű nyílászárók hová építhetőek és hová nem építhetőek be) vonatkozásában. A szabvány javaslatának kidolgozásához szükséges intézkedések befejeződtek, a bizottságnak egyeztetésre küldendő javaslat szövege előreláthatólag szeptember végére rendelkezésre áll.
Előadó: Sólyomi Péter, ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

11.30   A „CLIMATREND” a jövő ablaka: egy versenyképes ablakrendszer a Leitztől.
0,81 W/m2K Uw érték 90 mm-es ablak esetén; választható 68-78-90 mm-es ablakvastagság; alu-fa kombinációs  lehetőség; gyárthatóság: akár asztalos maróval, akár CNC megmunkáló központtal; és további számos praktikus  rendszerelőny.
Előadó: Kala Tibor, Leitz Hungária Szerszám Kft.

12.00   Egyszerű, gyors és olcsó nyílászáró-minősítés: VBH CE-fix.
Az idei évtől elérhető a VBH cég nyílászárók CE minősítését, laboratóriumi vizsgálatok nélkül is elérhetővé tevő rendszere.Milyen háttérrel működik? Hogyan használható az internet-alapú rendszer? Milyen előnyökkel szolgál a CE-fix.
Előadó: Bihari Orsolya, VBH Budapest Kft.
 

 

Bővebb információ, jelentkezés a konferenciára:
E-mail: lignonovum@xmeditor.hu
Tel.: 30/228-2014


Tetszett a cikk?