Szédítő kínálat a nyílászárógyártóknak

A Leitz ajtó és ablakgyártó szerszámai birtokában vannak annak a tudásnak, mely igazán hatékonnyá teheti az iparágban dolgozó vállalkozásokat. A nyolc összetevő évek tudatos fejlesztésének eredménye, de megérte a befektetett energiát! A felhasználói pozitív visszajelzések önmagukért beszélnek.

A tudáscsomag tartalmazza azon innovatív eszközök és technológiák szintézisét, melyek pozitív irányban befolyásolják a megmunkálási minőséget, az alapanyagfelhasználást és az energiahatékonyságot. A megmunkálási minőségi garancia jelentősen csökkenti a selejtszámot, ami természetesen magában hordozza a kevesebb alapanyag-felhasználás tényét.

RIPTEC-TECHNOLÓGIA

A RipTec - technológiánál az előmegmunkálást barázdaprofilos szerszám végzi, mely megszünteti a szálkiszakadásokat, a finish szerszám pedig a felület tökéletes minőségű megmunkálását végzi. A rendszer előnye bütü megmunkálásakor mutatkozik meg igazán. Használatával nemcsak a szálkiszakadások szüntethetők meg, hanem a sarokkötések ragasztási szilárdsága is jelentős mértékben javul.


A RipTech garantálja a kiszakadásmentes megmunkálást

INTEGRAL-TECHNOLÓGIA

Az Integral-technológia kihasználja a RipTec-megmunkálás magas minőségét. Egy szerszámban helyezték el az elő- és utómegmunkálást végző késeket. Ez az optimális munkamegosztás 20–30%-kal meghosszabbítja a szerszám élettartamát, a felület magas minőségű megmunkálása mellett.

NAGY SEBESSÉGŰ SZERSZÁMOK

A nagy sebességgel használható Leitz szerszámok lehetővé teszik a megmunkáló berendezések maximális átbocsátó képességének a kihasználását. Míg a hagyományos rendszerek élsebessége maximum 80–90 méter másodpercenként, addig az újgenerációs ProfilCut Q szerszám 120 m/sec élsebességgel is dolgozhat. Mindez lehetővé teszi a felhasználók számára a nagyobb előtolási sebesség használatát változatlan felületi minőség mellett. A termelékenységet tovább növeli az elhasználódott lapkák gyors cserelehetősége. A ProfilCut Q Premium-nál az összes kés – a főkések mellett a leszúró és a rádiuszkések is – könnyen hozzáférhetők.


Tudatosan kialakított forgácsolási geometria a tökéletes felületért​​​​​​​

INNOVÁCIÓ

A CNC-szerszámok tökéletes befogását, a Leitz ThermoGrip-rendszere a legmagasabb minőségi elvárásokat is teljesíti. A patronos befogókkal szemben: kiemelkedő a nagy futáspontosság, a nagy nyomatékátvitel. A rendszer gyémánt szerszámok befogásához is tökéletes megoldás. Nagy előtolási sebességet és magas fordulatszám-használatot tesz lehetővé. A befogás hosszú élettartamát és magas futáspontosságát a kopó alkatrészek mellőzése garantálja.


A RipTech a CNC technológiában is jelen van​​​​​​​

BEVONATOS SZERSZÁMOK

A Leitz két alternatívát kínál bevonatos szerszámokból. A Multi Coating (MC) verziót a precíz profilozási feladatokra fejlesztették ki, melyek kis- és közepes méretű vállalatok gyártási volumenébe kitűnően illeszthetők. A Tungsten Diamond Coating (TDC) ProfilCut kések pedig ideálisan használhatók keményfamegmunkálásra, illetve egyéb, erősen koptató hatású alapanyagok megmunkálására. Mindkét Marathon bevonattal ellátott kés esetén megfigyelhető, hogy a bevonat nélküli szerszámokhoz képest mintegy 25%-kal csökkenthető az egy folyóméterre eső megmunkálási költség. A szerszám élettartam-vizsgálata azonban ennél is figyelemre méltóbb eredményeket mutat. Már az MC-bevonattal ellátott szerszámok is 40%-kal hosszabb élettartammal rendelkeznek, de a TDC-bevonatosak cca. 150%-kal tovább maradnak élesek, mint a bevonat nélküli társaik.

HYBRID SZERSZÁMOK

A Leitz Hybrid-technológia egyesíti a két Leitz szerszámrendszert, így csökkentve a feldolgozási költségeket kompozit anyagok, ragasztási fugával rendelkező frízek, valamint a nagy felületi kopásállósággal rendelkező laptermékek megmunkálásakor. Ez a szerszámkombináció egyesíti a HW-rendszerek és a gyémántkések előnyeit. Míg a kevésbé igénybe vett felületek megmunkálásánál a költséghatékony HW szerszámok végzik a munkát, addig az erősen szerszámkoptató részeknél már gyémántlapkák kerültek beépítésre. Így a szerszám élettartama jelentősen megnő, ritkulnak a szerszámcserék. A megmunkált felületnél megszűnnek a kopásból adódó jellegzetes „marási csíkok”. Ezáltal elkerülhető az időigényes utómegmunkálás.

CHIP-TECHNOLÓGIA

A holtidők csökkentését nagyban elősegítik a szerszámba épített chipek, melyek a szerszám és a gép közötti közvetlen kommunikációt teszik lehetővé. Az erre alkalmas gépek beolvassák a szerszám paramétereit, majd az adatok birtokában végzik el a szükséges beállítást. Továbbá szerszámtáras CNC-gépek esetén elhagyható a tárhelyek bonyolult nyomon követése, akkor sincs üzemzavar, ha netán a szerszámok cseréjekor nem ugyanoda kerül vissza a szerszám, ahol korábban volt.

​​​​​​​
A Chip technológiával a szerszámok könnyedén beazonosíthatók


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-februar-12-13


Tetszett a cikk?