INNOVÁCIÓS STAND ABLAKGYÁRTÓKNAK A CONSTRUMÁN

Az idei évben egy előremutató kezdeményezésnek lehettünk tanúi a Construma kiállítás A pavilonjában. Öt cég fogott össze, hogy naprakész információkkal lássa el a nyílászáró-gyártással foglalkozó szakembereket, koncentráltan egy kiállítási területen. Ez az öt cég felölelte a teljes gyártási területet. A Leitz a szerszámokkal, a Weinig a gépekkel, a Roto a vasalatokkal, a Holz Schiller a fa alapanyagokkal és a GS Stemeseder pedig az alumíniumborításokkal képviseltette magát.

Az érdeklődő szakemberek így egy helyen kaphatták meg azokat az információkat, melyeket a kiállító cégek képviselői nyújtottak számukra. A felmerülő kérdés mindegyike egy helyszínen kerülhetett megválaszolásra.

A Leitz a hangsúlyt a megmunkálás hatékonyságára helyezte. Itt voltak többek között láthatók azon innovációk, melyek a különböző technológiák előnyeit ötvözik egy szerszámban. A Powerpaketsziget azon szerszám innovációkat mutatta be, melynek minden eleme a gyártás hatékonyságát fokozza. A ProfilCut Q prémium alkalmas a 80 m/s-os vágási sebesség 120 m/s emelésére, és ezzel párhuzamosan az előtolási sebesség 12-ről 18 m/ perc-es változtatására egyaránt. Természetesen úgy, hogy a magas felületi minőséget megtarthatjuk. Ez többek között köszönhető a kritikus helyeken elhelyezett gyémánt cserelapkáknak és a speciális szerszámkialakításnak egyaránt. A RipTec, az Integrál, a Hybrid szerszámok mind a professzionális meg-munkálási felületet, továbbá a költség- és energiahatékony megmunkálást célozták meg. Így a szerszámokat már nemcsak a nagyipari gyártók, hanem a kis- és középvállalkozások is tudják használni. A Weinig megmunkáló gép szortimentje igen széles spektrumon mozog. Kínálatukban egyaránt megtalálja a technológiai sorba beilleszthető gépet a kis- és a nagyipari felhasz náló is. A Cube például a négyoldalas megmunkálás „fenegyereke”. A Powermat-sorozat tagjai pedig széles szortimentben illeszthetők be a profilozásba. A Powermat 1200 Fenster a többfunkciós megmunkálásnak és a testre szabható megoldásoknak köszönhetően használható akár egyedi berendezésként vagy gyártósorba építve egyaránt. A CNC-technológiát képviselő Multirex és Conturex meg-munkálók pedig a legkülönbözőbb ablakgyártói elvárásoknak is megfelelnek.

A Roto megoldást kínál a legkülönfélébb vevői igényekre is. Kínálatukban

a standard kivitel mellett megtalálhatóak összeállítások akár rejtett vagy a kiállított PowerHinge pántoldallal is. A termékpaletta szinte minden nyitásmódra kínál megoldást.

A Holz Schiller többek között az olyan egyedi elvárásokkal bíró fríz-kínálattal is rendelkezik, mely már a passzívház nyílászárói elvárásainak is megfelel. Az alapanyagok tekintetében nemcsak tömörfát használnak, hanem speciális középréteggel ragasztott frízeket is. Mindezt a jobb szerkezeti stabilítás érdekében, mivel egyre magasabb nyílászárói igényeknek kell megfelelni.

A GS Stemeseder alu.-fa ablakok gyártásához kínál olyan korszerű megoldásokat, melyek nemcsak esztétikailag különbözőek, de tartalmilag is eltérnek. Az egyes profilrendszerek igazodnak az egyre szigorúbb hőtechnikai elvárásoknak, a korszerű design igényekhez, és emellett hosszú élettartamot biztosít a szerkezetnek!

P.L.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-12-13


Tetszett a cikk?