Garniga Multi Windows ablakgyártó szerszámok

A Garniga innovatív, kifejezetten kisebb ablakgyártók számára kifejlesztett Multi Windows APPS szerszámcsaládja is jelen volt a Ligno Novumon, megörvendeztetve a nyílászárógyártók még CNC- és ablakgyártó központokkal nem rendelkező rétegeit is. A Multi Windows APPS ablakgyártó szerszám megoldással egy CE-tanúsított IV 78-as, 78 mm profilvastagságú ablak-szerkezet, nyílászáró-szerkezet gyártható le két- vagy háromrétegű üvegezéssel, kétszeres vagy háromszoros gumitömítéssel, a vevői igényeknek megfelelő hő- és hangszigetelési értékekkel egyszerűen egy masszívabb marógép segítségével. A szer-számmal legyártható, tanúsítással is bíró szerkezet üvegezéstől, felhasznált fafajtól függően Uw = 0,9–1,2 W/m 2K hőszigetelési értékkel és akár 41 Rw (dB) hangszigetelési értékkel bír. Az ablakszerkezet kialakítása, a design a korszerű elveket követi, harmonikus és kiegyensúlyozott megjelenést biztosít az elkészült nyílászáró-szerkezetnek. Ha valaki azonban ennél is jobb teljesítményű szerkezetet kíván gyártani, akkor pár további szerszámelem megvásárlásával a Multi Windows már képes a vastagabb, 92 mm vastag profil alkatrészek gyártására is. Ezzel a szerszámmal gyártott termékekhez is van laboratóriumi vizsgálati eredmény a teljesítménynyilatkozat kiállításához. Itt már az Uw =0,8–1,0 W/m2K hőszigetelési teljesítmény is realitás. A szélesebb szerkezet könnyedén elboldogul a 3 rétegű üvegezéssel is, ami tovább javítja az alapban is jó hangszigetelési értékeket.

De itt még nem ér véget az alap Multi Windows APPS ablakgyártó szerszám rendszer bővíthetősége, mivel további kiegészítő szer-számelemmel már fa-alu ablak is könnyedén gyárthatóvá válik és ezzel már a passzívház elvárásainak vizeire eveztünk. Itt már az Uw=0,74–0,84 W/m2K hőszigetelési tartomány, 43 Rw (dB) hanggátlás és a szendvicsszerkezetű kialakítás is realitás. A 45 éve a szerszámpiacon jelen lévő Garniga nem bízta a véletlenre a termék sikerét, , a rendszer alaptanúsított és a kapcsolódó szoftver segítségével érvényes CE-tanúsítás készíthető hozzá. A szoftverrel egyébként szabászjegyzék, üvegméretkalkuláció is ké-szíthető és hőátbocsátás is számítható. A szerszámrendszer alapja, az IV 78 modul 12 db fűzött szerszámcsoportból áll, amely további szerszámelem vásárlásával bővíthető IV 92-es rendszerre, vagy az IV 78 fa-alu rendszerre. A szerszámok alumínium alaptesttel és keményfémlapkás munkaélekkel dolgoznak, alacsony karbantartási igény mellett.

Mivel a szerszámok alapvetően a kis- és középüzemeket célozzák meg, így asztali marógépeken érzik magukat igazán otthon. Egyszer kell csak tengelymagasságot és vezetőt állítani, utána csupán a szerszámcsoport cseréjével pontosan megmunkálható az alkatrész. A szerszámok sarokközpontokra is felszerelhetőek, amennyiben a gép paraméterei ezt megengedik.

H.T.

mfsszerszam.hu

 


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-30-31


Tetszett a cikk?