Több pénz az egyetemnek

A Nyugat-magyarországi Egyetem 357,19 millió támogatást nyert el oktatási-, kutatási- infrastruktúrájának bővítésére és gyakorlati képzési helyek kialakítására

A Nyugat-magyarországi Egyetem infrastruktúrafejlesztési és eszközbeszerzési tevékenység megvalósítására irányuló vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, „A Nyugat-magyarországi Egyetem oktatási-, kutatási- infrastruktúrájának bővítése, illetve megújítása, gyakorlati képzési helyek kialakítása” című projekt megvalósításához, melynek megvalósítása sikeresen megtörtént.

 

A projekt átfogó célja volt az intézmény gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának és eszközállományának hosszútávon fenntartható fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és a fejlett gazdaság követelményeinek megfelelő versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

A Nyugat-magyarországi Egyetem képzési és kutatási portfóliójának a térség gazdasági és piaci szerkezetéhez való igazítása, a helyi és regionális gazdasággal való együttműködésének erősítése a tudástranszfer, tudásmenedzsment szerepének megerősítésével a város és a térség gazdaságának élénkítése érdekében.

A projekt megvalósításával az intézmény szeretné elérni, hogy magas színvonalú oktatási, gyakorlati képzési kutatási környezet alakuljon ki, mely motiváló, kreativitásra ösztönző és egészséges feltételeket biztosít hallgatói, dolgozói és a partnerei számára.

Célunk olyan fejlesztési „beavatkozások” megvalósítása volt, melynek segítségével az oktatás hatékonysága növekszik, a működési költségek csökkennek, ill. új partneri együttműködések jönnek létre a vállalati szektor képviselőivel. Többek között a soproni campus kerítésének felújítása, oktatási egységek festési, felújítási, fűtéskorszerűsítési munkái, tetőszigetelés megvalósítása, faipari műhely és munkaállomás kialakítása és egyéb infrastrukturális fejlesztési munkák kerültek elvégzésre.

A megvalósult fejlesztések elsődleges haszonélvezői a hallgatók, hiszen a bővített, korszerűsített eszközpark használata során megismerkednek a vállalkozásoknál alkalmazott technológiákkal. A modernizált oktatási környezet hozzájárul a hallgatók elégedettségéhez ezen keresztül az intézmény jó hírének terjesztéséhez.

Nyugat-magyarországi Egyetem sajtóközlemény


Tetszett a cikk?