ROTO Patio Alversa

Különösen a gyártási politikában egyértelmű a vásárlói előnyök pozíciójának prioritása. Ennek alapvető feltétele a teljes önállóság a fejlesztés, a gyártás és a szállítás során. Ugyanis csak ebben az esetben lehetséges a változó piaci és vásárlói igényekre adott rugalmas és gyors válaszok technikai potenciáljának teljes kihasználása. Ezen stratégiai bázis alapján a Roto új korszakot nyit a ’Sliding’ termékcsoportjának életében, ugyanis 2016. november 15-étől vásárolható meg az új Roto Patio Alversa vasalatcsalád.

 

A Roto Patio Alversa termékcsaládba négy különböző kivitelű vasalat tartozik:
▌ Roto Patio Alversa | KS: bukó-toló vasalat bukó szellőztetéssel 160 kg szárnytömegig
▌ Roto Patio Alversa | PS: párhuzamosan toló vasalat résszellőztetéssel vagy résszellőztetés nélkül 200 kg szárnytömegig
▌ Roto Patio Alversa | PS Air: párhuzamosan toló vasalat bukó szellőztetéssel 160 kg szárnytömegig
▌ Roto Patio Alversa | PS Air Com: párhuzamosan toló vasalat komfort bukó szellőztetéssel 200 kg szárnytömegig.

 

Ez az innováció biztosítja a szükséges függetlenséget, mivel az eddig külső beszállítótól vásárolt termékportfóliót váltja fel fokozatosan, azonban ez a termékváltás nem az eddigi vállalati partnerekkel szembeni intézkedés, hanem kizárólag a saját vállalati stratégia logikus következménye. Ezen felül a Roto természetesen továbbra is a mostani „Sliding”-rendszerek felhasználóinak megbízható partnere marad, és garantálja az új generációra való problémamentes átállást. A Patio Alversa legfontosabb előnye a vásárlók számára a gyártási, raktározási és logisztikai ráfordítások tartósan minimálisra történő csökkentése. Az innováció eredménye a mind a négy elérhető változatnál alkalmazott központi zárásból, univerzális kilincsből és moduláris toló rendszerből összeálló kombináció. Ága zati újításnak tekinthető, hogy a különféle kivitelekhez mindig ugyanazt a központi zárást alkalmazzuk. Ehhez a Roto NT (fa és műanyag), illetve a Roto AL (alumínium) alkatrészek állnak rendelkezésre. Ezek gyors feldolgozást tesznek lehetővé a gyártás során és nem teszik szükségessé a gyártósori átállást, illetve a vasalat cseréjét.
Mindemellett – hasonlóan az egész rendszerhez – lényegesen csökkentik az alkatrészek sokféleségét és ezzel leegyszerűsítik a raktározást. 

Ugyanez érvényes az univerzális kilincs programjellemzőre is. Az összes elérhető színben rendelhető „Line” és „Swing” sorozatok használata tovább csökkenti az adminisztrációs költségeket a törzsadat-kezelési folyamat leegyszerűsítésével. Egyébiránt ez a plusz pont vonatkozik az egész termékcsaládra is. A Patio Alversa harmadik márkajellemzője a moduláris toló rendszer. A rendszer az ’NT’ és az ’AL’ vasalatprogramot, így a rúdzárakat és a sarokváltókat köti össze a ’Patio’-program speciális alkatrészeivel: futóművekkel, csúszóollókkal és sínkészletekkel. Az egymásra épülő részegységek és a munkavégzés egységes lépései egyszerű és gyors vasalatszerelést tesznek lehetővé. Az egyes alkatrészek rugalmas cserélhetősége a gyártás folyamán biztosítja a párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerek közötti gyors átállást, beleértve a különböző szellőztetési módokat is. 

Erősítőelemmel ellátott futómű, amelyet 100 kg feletti szárnytömeg esetén stabilizáló összekötő elemként kell alkalmazni.

 

Az újdonság emellett az alkalmazási területek tekintetében is rászolgál az „univerzális” jelzőre.
Alkalmas – ablakként vagy erkélyajtóként – teraszokra vagy erkélyekre, téli kertekbe vagy üvegházakba, irodákba, dolgozószobákba vagy konyhákba. Az igény szerint beépíthető biztonsági
alkatrészek – pl. biztonsági záródarabok, zárható kilincsek, nyitásérzékelők – hatékony betörés elleni védelmet biztosítanak. A párhuzamosan toló változatoknál a Roto külön hangsúlyt fektet a kényelmes használatra. Ennek alapja a hagyományos bukó-nyíló ablakokéval megegyező intuitív kilincsműködtetés, a speciális nyitó- és zárómechanizmusnak köszönhető csendes működés, illetve a tokba történő optimális be-, ill. kifutás a különleges csillapító elemek eredményeképpen.

Roto Elzett
Vasalatkereskedelmi Kft.
www.roto.hu
facebook.com/RotoMagyarorszag


Tetszett a cikk?