Ablakgyártás - személyre szabva

Egy, a magyar faipari gyártók igényeit is figyelembe vevő, sajátos felállású vállalkozást kérdezek arról, amikor a nyílászárótrendekre akarunk kitekinteni. Fekete Zita és Luc Van Gucht, a Woodissimo vezetői a beszélgetőtársaink.


Fekete Zita és Luc Van Gucht

– Mit érdemes tudni az Önök tevékenységéről?
– Jellemzően a mai magyar értékesítői gyakorlat az, hogy van egy márkakereskedő, aki egy külföldi gyár termékeit összegyűjtve kínálja a faipari gépeket és szolgáltatásokat a hazai faipari szereplőknek. Ehhez egy értékesítői és egy adminisztratív csapatot is fenntart, meg persze irodákat, raktárakat stb. Mi ettől eltérően a személyes partnerkapcsolatot kínáljuk: igyekszünk segítséget adni az új ablakgyártási technológia kifejlesztéséhez, marketingtevékenységhez. Lépésről lépésre megvizsgáljuk, hogy egy magyar vállalkozó itt és most milyen problémákkal küzd – legyen az szabászat, csiszolás, felületkezelés, összeszerelés stb. –, és ehhez mérten kínálunk színvonalas műszaki megoldásokat. Erre sem azonnal kell beruházni, hanem egy ötévesciklust állítunk fel, és a fontossági sorrendet betartva, valamint állandóan a célra koncentrálva végezzük el a fejlesztéseket.

– Tekintsünk rá a technikai vívmányokra, méghozzá a fogyasztói elvárások tükrében: magas hőszigetelő képesség, egyedi nyílászáróformák...
– A mai modern üveggyártók olyan hőszigetelő képességű ablaküvegeket képesek gyártani, hogy hőszigetelés szempontjából a fakeret lesz az, aminek az értékein javítani kell. Tehát: a fakeretek szélessége csökken (egyre nagyobb felülettel rendelkezik maga az üveg a teljes ablak tekintetében), egyszerűsödnek a fa vonalai, eltűnnek az üveglécek, az ablakon keresztüli egyben lévő látótér a lehető leg- nagyobb méretre nő stb.

– Mi van még a kínálatukban?
– A gyártást végigkísérő jó szoftver nagyon fontos: segít abban, hogy a termék belekerülési költségeiről mindig pontos információkat adjon. És ezt a mai digitalizációs trendekre épülő programok tudják: képesek „kommunikálni” a gyártó gépsorral, a hozzáadott alapanyagokkal, úgy, hogy az egyes adatokat egy közös adatbázisban, egy „felhőben” tárolja az összes „szereplő”, melyhez az interneten keresztül lehet hozzájutni.

– Milyen híreket hoztak Hannoverből?
– A Working Process az egyik legmeghatározóbb nyílászárógyártásra alkalmas gépgyár. Az egyik idei újdonsága az, hogy piacra dobták a kisebb faipari gyártók szükségleteihez jobban igazodó termékeiket is. Így ezek a modern gyártási technológiák és eszközök szélesebb körben lesznek elérhetőek.


Kapcsolódó dokumentum:


woodissimo-ablakgyartas-szemelyre-szabva


Tetszett a cikk?