A faablak piaci növekedésének motorja

Európa-szerte az utóbbi 3–4 évben azt láttuk, hogy a fa- és alu-fa ablak piaci részesedése folyamatosan növekszik. Magyarországon is elmondhatjuk, hogy a gyártók haszonélvezői ennek a folyamatnak. Mi az oka és hogyan tartható fenn ez a tendencia hosszú távon?

Először természetesen itt van a környezeti hatás. A faablaknak, mint tudjuk, pozitív a környezetre gyakorolt hatása, ösztönzi az erdőtelepítést, és a fa élete alatt CO2 -t köt meg a levegőből. A környezetvédelem, helyesen, fontos kérdéssé lépett elő, az emberek végre belátták, hogy csak saját maguk menthetik meg a bolygót. A műanyagellenes gondolkodásmód lassan megérkezik az ablakvásárlókhoz is, de még ennél is keményebben kell dolgoznunk, hogy tudatosítsuk az emberekben ennek jelentőségét.

Másodikként pedig a technológiai fejlesztésről beszélünk. A mai ablakgyártó más, mint régen volt. Akkor gyakran hiányzott a jövőkép és a piaci ismeret. Ez ma már nem így van. Mindenki tapasztalja, hogy a fizetések folyamatosan növekednek, egyre nehezebb képzett munkaerőt találni egy olyan összetett termék gyártására, mint a faablak, így egyre több vállalkozás ruház be különösen modern gyártóberendezésbe.

Az új technológiának nemcsak az az előnye, hogy fél- vagy teljesen automata működtetésű, hanem az is, hogy kreativitásra ad lehetőséget a dizájn és új ablakrendszerek kifejlesztése terén egyaránt. A ma létező alu-fa ablak választ ad bármilyen építészeti igényre, a klasszikustól a modernig, minimálig, ezáltal olyan ügyfelek, akik régen alumíniumablakot választottak, most a faablakgyártóknál kötnek ki. Jelenleg a cégek, akik a legnagyobb növekedést érték el az ágazatban, azok, akik egy intelligens szoftverrendszert használnak mind az ajánlatkészítésre, mind a gyártás vezérlésére, az alapanyagot optimalizálják a szabás során, CNC-technológiával történik az alkatrész-megmunkálás. Ami a felületkezelést illeti, az „okos” csiszolás és a megfelelő festőrobot biztosítja az egyenletesen állandó minőséget az egész év folyamán, függetlenül a dolgozótól és a környezeti viszonyoktól. A minőség és a gyártás üteme a berendezéstől és nem az emberi tényezőtől függ, akik ráadásul gyakran jobban teljesítenek, mert kisebb stressznek vannak kitéve a műhelyben.

Mi, mint Woodissimo mindig ebben hittünk és a technológiai innovációt hirdetjük. Jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink a gépek teljes kínálatát megtalálják nálunk az ideális gyártási folyamat felállítására, amellyel jövőbeni piacokat hódíthatnak meg ebben az új korszakban, ami a küszöbön áll. Lépjünk együtt a jövőbe!

www.woodissimo.hu 
info@woodissimo.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-faablak-piaci-novekedesenek-motorja


Tetszett a cikk?