Vastag ablak, jó szigetelés

Ablakszerkezetek az új követelmények szerint

A Leitz olyan egyedi szerszámváltozatokkal segíti az ablakgyártókat, melyek a gépek felépítésének és a gyártási lehetőségeknek megfelelően változtathatók. Amennyiben a nagy gyártási mennyiségen van a hangsúly, akkor a szerszámcserék miatti állásidőket kell csökkenteni, míg a kisszériás gyártásnál a maximális rugalmasságra kell törekedni. A profilozásnál a különböző profilozott késeket egyesével, különösebb szerelési műveletek nélkül ki kell tudni cserélni, mivel az eltérő igénybevétel miatt az éltartósságuk ideje is különböző.
A megmunkálógép és a gyártott mennyiség függvényében a Leitz a legmegfelelőbb és leggazdaságosabb megoldásokat kínálja partnereinek.
Az olyan modern ablakgyártó szerszámrendszereket, mint a ProfilCut az állandó élkörátmérőn és a profilhűségen túl az önbeálló módon központosított élek jellemzik, ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő dolgát.
Habár a legtöbb ablakgyártó szerszám váltó-, ill. forgatható lapkákkal dolgozik, a ProFix egy olyan szerszámrendszer, mely az utánélezés ellenére is állandó élkörátmérőt és profilhűséget biztosít. E rendszer karbantartási költségei meggyőzően alacsonyak, emellett könnyen kezelhető, tovább á nagy gyártási mennyiségek esetén gazdaságosabb is az egyutas lapkákhoz viszonyítva.

Könnyű súlyúak a megmunkálóközpontokon

A ProFix szerszámrendszer az utánélezés ellenére állandó élkörátmérőjű és profilhűségű

A CNC-megmunkálóközpontok a különleges formák rugalmas gyártását teszik lehetővé [pl. fékörívek), ugyanakkor a szerszámok maximális tömege korlátozott. Könnyűfém szerszámtestek alkalmazásával a Leitz kevesebb mint a felére csökkentette a szerszámok tömegét, a kerekített formájukkal pedig egyúttal a zajkibocsátásuk is kisebb lett. A nagy forgácstereknek köszönhetően a forgácskidobás folyamata optimális, így elkerülhető a másodlagos forgácsolás. A gyártási folyamat egymásra épülő munkafázisai miatt egy rögzített berendezés hatékonysága a marási sebességtől és a szerszámcserék gyakoriságától függ. A Leitz itt a High-Performance-Cutting (HPC) rendszert ajánlja. A könnyű szerszámtestek és a precíziósan központosított szerszámrögzítés lehetővé teszi több szerszám egy orsóra való rögzítését és a profilváltás is szerszámcsere nélkül valósul meg. A magas forgácsolási sebességekhez kifejlesztett élbefogó rendszerrel és a magasfokú kiegyensúlyozással javul a mart felületek minősége, és jelentősen lerövidülnek a megmunkálási idők.

 


Infó: Leitz  Hungária Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900


Tetszett a cikk?