Füstölt furnérok

 

A füstöléssel kezelt furnér rugalmasabb, jobb színtartóssággal rendelkezik, mint a hagyományos furnér


A minőségi natúr furnérok választékán felül az elmúlt évben kétszer késelt furnérokkal, fűrészáruval, majd laplemeztermékkel (forgácslap, MDF) bővült az eddig is igen széles termékpaletta.
Legújabb választékbővítésként a Nyugat-Európában igen népszerű füstölt furnérokat kínáljuk itthon. Füstölésre tölgyet, gesztenyét, eukaliptuszt, cseresznyét, körtét és vörösfenyő furnért használnak. A füstölés az anyag teljes keresztmetszetében történő elszíneződését okozza. A füstöléssel kezelt furnérok – pl. a wengével ellentétben – stabil színtartósságúak (sem idővel, sem erős fénynek kitéve nem változik a színük). Rugalmasabbak, kevésbé „törékenyek”, így a feldolgozásuk is jóval egyszerűbb.
A füstölés által az anyagban lévő színkülönbségek eltűnnek, és egy csokoládébarna, természetes csillogású felületet kapunk. Mint Magyarország egyetlen igazán furnérra szakosodott cége, ezzel az újdonsággal is szeretnénk ösztönözni a feldolgozókat és a végső vásárlókat, hogy a műanyag, ill. papírfelületek helyett az igazi fát válasszák.
(x)


Budapest Furnér Művek Kft.
1222 Budapest, Háros u. 7.


Tetszett a cikk?