Beruházással a válság ellen

Az új csarnoképülettel a raktározási kapacitás 1000 m2-es területtel bővült

– 6 éve kezdtünk el foglalkozni alapanyag- nagykereskedelemmel, akkoriban még egy csarnokkal és homlokvillás targoncás technológiával – mondja Bohács Péter cégvezető. Rövid időn belül sikerült megvetni a lábunkat a piacon, növekedni kezdtünk, így egyre nagyobb raktárkapacitásra volt szükség. Ez a tendencia azóta is tart, és a jelen gazdasági helyzet ellenére most is az „előre menekülést” választottuk, ezért pályáztunk csarnoképítésre és gépbeszerzésre.

– Okozott-e problémát a pályázat követelményeinek való megfelelés?

Lambériákból és hajópadlókból szinte az összes ismert méretet és profilt raktárról kínálják

– Mivel cégünk több évre visszamenőleg jó pénzügyi mutatókkal rendelkezik, amely emelkedő tendenciát mutat, így sikerült minden elvárásnak megfelelnünk, és az igényelt összeget teljes egészében megkaptuk.

Mi változott a fejlesztések megvalósítása óta?

– Saját erőből, ill. a pályázaton nyert összegből egy 1000 m2-es csarnokkal bővítettük raktárterületünket, valamint két oldalvillás targoncára is beruháztunk. Ez lehetővé tette raktáraink teljes átrendezését, az alapanyagok sorokban tárolhatók, melyek között az oldalvillás targonca könnyedén közlekedik és bármelyik rakat leemelhető anélkül, hogy bármely másikat meg kellene mozgatnunk. Összességében számos olyan előny mutatkozik, amely előrevetíti a beruházás megtérülését. A raktárterület nőtt, miközben a kihasználtsága is javult, így egyszerre sokkal több árut tudunk raktárról biztosítani. Ez a vevők felé rendkívül rugalmas, gyors kiszolgálást tesz lehetővé, amely biztonságot, megelégedettséget jelent partnereinknek.

Milyen alapanyagokat tartanak állandó raktárkészleten?

A pályázaton nyert összeg egyik részét két oldalvillás targonca beszerzésére fordították. Az új raktározási technológiával a rakatok között közlekedő folyosókat alakítanak ki, így bármelyik rakat könnyen hozzáférhető és helykihasználás
szempontjából is gazdaságos

– Az összesen 2300 m2-es fedett raktárterületünkön kb. 2000 m3 alapanyagot tartunk raktáron. Legnagyobb választékunk luc- és borovilambériákból és hajópadlókból van, ebben országos szinten vezető szerepet töltünk be. Példaként említhetném, hogy csak a 20 mm vastagságból 23 különbözőféle méret, illetve forma áll rendelkezésre (trapézmintás, softline, kisfózolt stb.), ezek mellett jelentős a raktárkészlet luc és borovi táblásított lapokból, fűrészáruból, valamint számottevő forgalmat bonyolítunk OSB-lapokból. Tömörfa termékeink osztrák és német beszállítóktól származnak, mely megbízható folyamatos minőséget garantál. Az összes alapanyagunk szárítva érkezik a telephelyre.

– Hogyan történik az értékesítés?

– A felhasználók kiszolgálására egyrészt az érdi telephelyükön közvetlenül, másrészt pedig a viszonteladói hálózatokon keresztül történik. Törekszünk a rövid szállítási idő betartására, ami viszonylag könnyű, hiszen szinte minden terméket rögtön raktárról tudunk biztosítani viszonteladóinknak, de néhány nagyobb partnerünk már jól felépített saját raktárkészlettel is rendelkezik.

(M.L.)


Bohács Bt. Százhalombatta (Batta ipari park)
park út 6. 6-os főút 26-27-es kilométer között
Tel.: 23/375-790.
info@bohacs.eu


Tetszett a cikk?