Faanyagot online! Állandó internetes kedvezmények!

Az Erdért Zrt. –úttörőként a piacon- immár több éve működteti az Online Faáruházat, ahol egyre több gyártó tapasztalja meg a „digitális” beszerzés biztonságát és kényelmét. A Faáruházban történő vásárláskor szerezett tapasztalatokról kérdeztünk hazai vállalkozásokat.

 

Kelemen Zsolt,
egyedi bútor-készítő
„Főként lakossági bútorgyártással foglalkozunk, a pincétől a padlásig, bármely helyiségbe készítünk bútort. Ezen kívül faipari munkákat, pl: betonlépcsők burkolása, álmennyezetek készítése, előtetők-teraszok, kocsibeállók készítését is vállaljuk.

Molcsán Gábor
Lantan Design Kft.,

„Szolgáltatásaink között szerepel az építészet, belsőépítészet, saját tervezésű és forgalmazott bútorok, lakberendezési tárgyak. Fiatal designerek lendületével és tapasztalt álmodozók egyedi termékeivel elrugaszkodni kívánunk a megszokott mindennapos használati tárgyaktól.”

Szász Árpád
asztalos

„Tevékenységi körünk főként a bútorgyártás, szerelés, beépítés, gyerekbútorok, konyhabútorok gardróbbútorok, irodabútorok és egyéb belsőépítészeti munkák, lépcső, galéria és falburkolatok végzése, egyedi igények alapján.”

 

Mi a véleménye az Online Faáruházról, miért szerzi be az interneten a faanyagokat?

K. Zs: 2008 közepe óta 99%-ban csak a Online Faáruházból vásárolunk. Egy ismerősöm ajánlotta az Erdért-et, a jó árak miatt kipróbáltam. Szabásrendelésnél
a kidolgozott felület kényelmesnek bizonyul, kézenfekvően használható egy táblázat amit csak ki kell tölteni, rendelés leadás megvan ¼ óra alatt, míg a gyakorlatban ezt a legtöbb cégnél 1,5-2 óra alatt kapom meg. Számomra fontos a gyorsaság. Mivel egy bútorkészítés sok mozzanatbóltevődik össze, célszerű minden pontját lerövidíteni, nincs rezsiköltség, nem kell várakozni, nem kell utazgatni. Gyorsan információhoz jutok olyan termékekkel kapcsolatban is, ami nincs a webáruházban. Átfogó képet lehet kapni a termékekről, jól használtható a felület. Fizetési feltételek teljesen jók, általában előleget utalok, vagy személyesen befizetem a pénztárba. Inkább a készpénzfizetést részesítjük előnyben, de előfordul a bankkártyás fizetés is.

– M. G.: Nagyon sok az alapanyag, sok a termék, automatikusan választható a fizetési feltétel, nem kell személyesen bejönni előleget fizetni. Beírom a méreteket, nincs probléma abból, hogy a méretet elnézik/elírják a kollégák. Általában a banki átutalást választjuk. Az összeg egy napon belül megérkezik,
így egy héten belül megkapom a terméket. Bármilyen termékinformáció hamar megérkezik, telefonon vagy e-mailen is tudok kérdezni. Leginkább a lapszabászat szolgáltatásokat szoktam igénybe venni, teljesen elégedett vagyok a vágás és az élzárás minőségével, ami a legfontosabb.

– Sz. Á.:Nagyon kevesen nézik meg az internetet, pedig időt, üzemanyagot, pénzt takaríthatna vele meg az asztalos szakma. Nekem is jó, mert nagyon jók az árak. Pár évvel ezelőtt el se lehetett volna képzelni, hogy lehet addig mással foglalkozni, amíg úton van az anyag. Nincs sorbanállás, anyagbeszerzési költség, ez mind meg van spórolva. Házhozszállítással még inkább meg van oldva a beszerzés. Nem kell az anyagot bevinni a műhelybe, lehet kérni a szabott anyagot már a munka helyszínére is. A helyszínen fizethető is. Jó, hogy az akciós termékek külön ablakban ki vannak emelve, pl. táblásított fenyő minősége jobb és az ára is mint tavaly. Szakmabelieknek lenne igazán jó, mert nekik szolgál a legnagyobb kényelemmel. A fához kevésbé értőknek nem ad akkora napi pluszt. Az árak jók, a termékek olcsóbbak, mint a Facentrumokban. Kényelmesebben és olcsóbban megkapom az interneten rendelt árut.

- Az Online Faáruház törzsvásárlói rendszerét ismeri?


– K. Zs: Kedvezményrendszerben már a maximumon vagyunk.
- M.G Kedvezményrendszer is nagyon szimpatikus, már elértük a maximumot.
– Sz. Á.: Igen ismerem, nagyon jó dolognak tartom, hogy a vásárolt mennyiség függvényében lehet kedvezményeket kapni.


– Kapja és olvassa hírleveleinket?

– K. Zs: Hírlevélben olvasott akciókat, ha úgy jön ki a „lépés” kihasználjuk.
– M. G.: Hírleveleket is szeretem, mert kapok információt az akciókról, új termékekről.
– Sz. Á.: Hírlevelet szoktam olvasni, az akciók is jók

– Mi a véleménye az online értékesített asztalos fenyő fűrészáruval kapcsolatban?

K. Zs: Mi általában bútorlapokkal dolgozunk.
– M. G.: Ez egy kényes téma, mivel a minőséget személyesen is meg kell nézni. Új termékünk: élmarásos bútor, melyben tömör fa éllécek kellenek. Színfunérozott rétegelt lemez – nincs felvéve a webáruházba. Szívesen használnék extrább anyagokat, zebrano stb., de a nagyközönség nem tudja megfizetni. Kisvásárló erejű vevőket szeretnénk megtartani.
– Sz. Á.: Az interneten érdemesebb olyan árut rendelni, aminek egyértelműek a paraméterei, mint az OSB, lambéria, hajópadló, bútorlapok, a fűrészáru más, azt meg kell nézni.

- Szívesen olvasna-e szakmai információkat weboldalunkon?

– K. Zs: Sok részletkérdés a „feledés homályába” merül, egy ilyen összefoglaló nagyon jó ötlet. Minden megrendelőnek elmondjuk a készítendő munkával kapcsolatos lehetőségeket, igyekszünk áttekinthetően összefoglalni a dolgokat, hogy a problémákat elkerüljük. Abban tudunk segíteni, hogy hogyan tudjuk praktikusabbá, gazdaságosabbá tenni a kész bútort.
– M. G.: Új termékekről szívesen olvasnék, pl. az egzótákról, mennyire koptatja a kést, a fa megmunkálása során milyen nedvességtartalommal könnyebb dolgozni, mely területeken érdemes felhasználni pl. szék, váza stb. Alapismeretek javítására is felhasználható, távol-keleti fák nagyon könnyű fa
külföldön olcsó, könnyen megmunkálható a gépek kopása elhanyagolható. Svédországban nagyon szeretik ezt a terméket. Érdemes a Magyar kereskedőknek
a külföldön is szeretett termékeket is bemutatni, felhasználni.
– Sz. Á.: Ez jó. Az anyagismeret mindig is nagyon fontos, sokan nincsenek tisztában az anyagok felhasználásával. Ez egy könnyítés az eddigiekhez képest.
Ha szakmailag megvan az embernek a tudása, anyagismerete, kedvezőbben, jobb anyagminőségben tudja biztosítani a készterméket, amit a vevő kér, pl. zsaluzáshoz ha faforgácslapot akar valaki használni tanácsolhatjuk, hogy az OSB-t válassza, mert azt többször fel tudja használni.. Így a vevő is „jobban
jöhet ki” mint amit elképzelt.

– Hogyan látja az asztalos szakma felvevő piacát?

– K. Zs: A mostani gazdasági helyzetben az árak nagyon fontosak, az anyagárak magasak, tehát sokat segít az akció, mert költségcsökkentést lehet csinálni. Kedvezményeket átadjuk a vevőknek, nagy a verseny, sok a konkurencia. A hosszú távú megélhetés a cél, igyekszünk alacsony munkadíjat számolni.
– M. G.: A kelet-európai mentalitás a modern bútorokat elutasítja. A fiatalok nyitottabban, de ők az IKEA bútorokat részesítik előnyben. Még mindig ragaszkodnak ahhoz, amit gyerekkorukban láttak, megmaradnak a rusztikus cseresznye vagy dió árnyalatoknál, de ez utóbbi nagyon drága. A merészebbek,
akik bevállalják a design termékeket azok a tehetősebbek.
– Sz. Á.: A megrendelő és eladó közti kapcsolatból születnek a hosszú távú munkakapcsolatok. 5 év garanciát adok egy bútorra, mert az elismerés is fontos.
Sokkal gazdaságosabb félkész termékeket használni, így technológia fázisokat mellőzve jobb minőségű terméket adhatunk ki a kezünkből. Lecsökkent a fűrészárú vásárlásom, mert a késztermékkel – pl. táblásított lappal – időt és munkát takarítok meg, nem kell csiszolni és ragasztani, egyszerűen megmunkálható.

 



ERDÉRT Zrt.
1101 Budapest, Pongrácz u. 15/b
www.erdert.hu
info@erdert.hu


Tetszett a cikk?