MEGHÍVÓ - Nyilt nap Grazban

A nyílt nap keretében bemutatkozik Közép-Európa legmodernebb klimatizált fűrészáruraktára, 12 000 m3 fűrészáruval, tömörfa lemezekkel, ablakfrízekkel.
Bemutatkoznak új termékeink, alapanyagaink. Emellett betekintünk a furnérgyártás rejtelmeibe és megtekintjük a raktárban gondosan szortírozott cca. 2,5 millió m2 furnérválasztékot is. A napot természetesen bőséges vendéglátással tesszük teljessé a hozzánk ellátogató vendégek számára.


Bővebb információ, előzetes bejelentkezés nyílt napra:
Hernhuter Eszter
E-mail: Ester.Hernhuter@heholz.at


Hechenlaickner Holz & Furniture
Nem messze a magyar határtól, a Grazban dolgozó Heichenblaickner faanyagokra specializált kereskedőcégnél számos extra minőségű alapanyag szerezhető be raktárról.
Az 1953-ban alapított cég először fenyő fűrészáru kereskedéssel kereste kenyerét, majd 1964-ben egy új tevékenység lépett be a cég életébe, a furnér előállítása, melynek keretében késelt juharfurnér készült a vállalkozásnál. 1958-ban a cég a mai grazi telephelyre költözött, ahol mára egy sokoldalú, széles szortimentű faanyag-kereskedelem vetette meg a lábát.
Folyamatosan több mint 100 fafaj és 120 furnértípus található meg nálunk, és a minőség sem hagy maga mögött kívánnivalót. E széles szortimentből közvetlenül raktárról majdnem minden – akár nagyon ritkán felmerülő – vevői igényre is tudjuk a választ, és természetesen azonnal. A vevők ma már többségében tudják, hogy itt egy helyen minden elérhető. És ezt értékelik. A fűrészáru, illetve a késelési rönk a világ összes részéből érkezik a grazi raktárba. A vörösfenyő és a tölgy például kelet-európai, a dió pedig Amerikából érkezik.
A rönk azután a gratweini furnérüzemben alakul át értékes rajzolatú furnérrá. Gratweinben a cég egy óriási furnérraktárt is üzemeltet, ahol átlagosan 2 millió m2 furnér vár a későbbi felhasználásra.
A lapokat tekintve főképp ausztriai gyártókra támaszkodunk, és dimenzióban és anyagfajtában is széles kínálattal bírunk. Jelenleg a tölgy, az akác, a dió és a cirbolyafenyő számít keresettebbnek nálunk e területen.
Az élfákat tekintve német, osztrák és kelet-európai anyagokkal tudunk szolgálni, a járatos fafajok: luc-, borovi-, vörösfenyő, tölgy és meranti.
 


Tetszett a cikk?