Új év – új munkalapdekorok a Falco-tól





A Falco Zrt. a tőle megszokott alapos és hosszú távú fejlesztési munkafolyamat bevezető lépéseként, már 2010 folyamán néhány, a laptermék méretére vonatkozó előzetes átalakítást hajtott végre a munkalapkínálatában. A lapok hosszméretét az eddig megszokott 5200 mm extra hosszról, 4100 mm hosszméretre változtatta meg. A lapvastagságot és az élkialakítást tekintve változatlan maradt a 28 mm vastagságú, R=5,5 mm rádiusszal készülő standard és a 38 mm-es R=3,3 mm-es kínálat.

11 új szín, 3 új struktúra

A fejlesztés végeredményeként 2011-ben 11 nagyon igényes dekor és három új, a dekorokhoz illeszkedő felületi struktúra készült.
A Falco Zrt. teljes munkalapkínálata így jelenleg 55-féle színre és összesen 8 felületi struktúrára bővült.
Az új dekorok esetében nagyon régi hiányt igyekszik a Falco Zrt. pótolni a piacon, a magasfényű Fekete, Fehér és Beige kínálatával.
Már azt is megszokhattuk a Falco Zrt.-től, hogy nagyon szívesen fejleszt színcsaládokat. Ennek a szokásának megfelelően két ilyen családdal is bővítette a kínálatát. A Modena Antik és a Modena Szürke dekor antikolt fémlemez hatását kelti, amitől a megjelenése rusztikus és egyben modern is. Ezt a hatást kívánja erősíteni, a hozzá párosuló nagyon izgalmas fényes-mattos foltos felületi struktúra is, amelynek megnevezése is FS42 Metál Antik lett. A dekorcsalád másik párosa a Textil Sötét és a Textil Világos, amelyek felületi struktúrája FS40 Textil, ugyancsak igazodik a dekorok rajzolatához.
A Szahara Beige dekor kiemelkedő példája annak, hogy a szín és a struktúra összhangja biztosítja igazán az anyag szépségét. Ez a bézses homokszínű dekor mit sem érne a dimbes-dombos nyugtalan felületi megjelenésű, FS41-es Wraky struktúra nélkül. A kettő együtt valóban a Szaharába varázsolja a figyelmes érdeklődőt.

Fautánzatú dekorfejlesztések

Utoljára, de nem utolsósorban kell megemlíteni a fadekorok területét érintő két fejlesztést. A nagyon mutatós sötét, mondhatni rusztikus faanyag megjelenését idéző Bajor Tölgyet és a Brazil Gesztenyét. A Brazil Gesztenye mind rajzolatában, mind magasfényű felületi struktúráját illetően az exkluzív kategóriába tartozik. Magán hordozza a brazíliai őserdőben honos faanyagok különleges színvilágát és bársonyos rajzolatát. Mindkét dekor valóban unikum a maga nemében.

A Falco Zrt. a dekorok fejlesztésekor gondolt a munkalapkínálatot kiegészítő elemekre is, kiemelt figyelmet fordítva a kasírozott vízzárókra, amelyet a Rehau Kft. kínálatából tud biztosítani. A Falco Zrt. új munkalapkínálata 2011. március elejétől raktárkészletről elérhető.


FALCO Zrt.
9700 Szombathely, Zanati u. 26.
Tel.: 94/516-600.
Fax: 94/516-693.
office@falco-woodindustry.com
www.falco-woodindustry.com
 


Tetszett a cikk?