Trenddiktáló dizájnlapok a Woodstocktól

A Christian Lacroix francia dizájner stúdiójához fűződő új kollekció stílusosan ötvözi a textil- és papíripari mintázatok ihlette divatos megjelenést és a faanyag természetes hatását. Előzményének tekinthető a tervezőház néhány éve készített lakástextil-kollekciója, amely látványos, teátrális stílusával, mozgalmas színességével a Christian Lacroix márka összes jellegzetességét magán viseli.

Christian Lacroix divattervező 1987-ben alapította divatházát – történelmi utalásokkal teli, a népművészetből is merítő, látványos, gazdag kollekciói hamar legendássá váltak, és immár több mint két évtizede a pazar luxus szinonimái.

1948-as alapítása óta a francia Marotte cég neve a minőséggel és tradícióval forrt össze. A Marotte elsősorban furnérújdonságaival tűnik ki, akár az új fafajok használatát, akár az új alkalmazásokat tekintjük. Ezek a családi vállalkozás visszatérő témái.
A Marotte belsőépítészeti alkalmazásra tervezett, dekoratív falemezei szigorú, kiemelkedő minőséget biztosító gyártási folyamat során készülnek. Alkalmazási területeiket illetően dekoratív falborításként, ajtóként, mennyezeti borításként, bútorként és egyéb felhasználásra ajánlják őket.

A Marotte számára készült új kollekcióban a belsőépítészeti fapaneleket – a textíliákhoz hasonlóan – festik, mintát nyomtatnak rájuk, a dekoratív faerezetek egymáshoz illesztésével pedig gazdag, vidám és változatos kompozíciók állnak össze. A divatszakmából hozott inspirációk szerint hatalmas csipkemintákat nyomnak wengére, hímzésmintákat diófára vagy acantuslevelek kivágásával impozáns patchworkfüggönyt alkotnak. Aranyszálkivarrással díszített selymek ihlették a különféle fafajok kombinálásával – fényes és matt kivitelben – készülő felületeket vagy a Corian marásával létrejött látványos arabeszkeket.

A divatház olyan „ikonjai”, mint a „Paseo”, a „Cabinet de Curiosité” és az „OEillets” is megtalálták a helyüket a kollekcióban: színezett fafelületre nyomtatva és patinaréteggel ellátva vagy egyszerűen, dió- és kőrisfára nyomva. A sokszínű intarziás „Bodega” a Délt idézi, a „Calligraphie” homokfúvott tölgyfelület az időtlenség rejtélyes kézjegyét hordozza.
A Christian Lacroix divatház kollekciója révén a Marotte az egyedülálló francia „életörömöt” kínálja vásárlói számára.

A kollekció:

Passementerie de bois sur résine (Fa-gyanta csipke): fafurnér és mart gyanta, illeszthető mintázat, fafaj: santos paliszander, lapméret: 1,15x0,90 m

Cornélie: mart falemez illeszthető mintázattal, fafaj: tölgy, amerikai dió, santos paliszander, fekete kőris, lapméret: 2,50x1,20 m

Incarnation
: nyomottmintás falemez illeszthető mintázattal, fafaj: amerikai dió, lapméret: 2,50x1,20 m

Acanthe
: rétegelt falemez szimmetrikus vágásmintával, illeszthető mintázattal, fafaj: paliszander és szikomor, zebrano és szikomor, méret: 0,470x0,285 m

Paseo:
nyomottmintás falemez illeszthető mintázattal, fafaj: kőris, lapméret: 2,50x1,20 m

Passementerie bois sur bois
(Fa-fa csipke): vágott mintás rétegelt falemez illeszthető mintázattal, fafaj: füstölt tölgy, zebrano / paliszander, tölgy, méret: 0,74x0,58 m

Calligraphie:
csiszolt falemez, fafaj: tölgy, fekete tölgy, lapméret: 2,50x1,20 m

Guipure
(Csipke): nyomottmintás falemez illeszthető mintázattal, fafaj: amerikai dió, wenge, lapméret: 2,50x1,20 m

Bodega
: festett furnér-mozaik, fafaj: vegyes, lapméret: 2,515x1,21 m

Cabinet de curiosité
: nyomottmintás falemez illeszthető mintázattal, fafaj: anegre, lapméret: 2,50x1,20 m

 


WOOD-STOCK 2000 Bt.
1163 Budapest, Veres Péter út 19/b
tel.: 1/403-4958, 30/9606-783.
Fax: 1/223-1555.
E-mail: info@akrilux.hu,
Web: www.akrilux.hu


Tetszett a cikk?