Alternatív laminálás

A Resysta 2014-ben a Nemzetközi Építészeti Kiállításon tűnt fel az amerikai piacon, ahol egy olyan lapterméket mutatott be, amelynél a famátrix helyett növényi alapú bázist használnak, jelen esetben rizspelyva, valamint ásványi olajok és sók kombinációjából alkotott extrudált lemezt. A teraszburkolatok mellett felhasználható alapanyag bútorgyártáshoz, valamint külső falfelületek borítására is alkalmas. Mára a vállalat számos referenciamunkával rendelkezik, többek között a manhatten-i Starbucks kávézó frontfelületének kialakításával.


A fent említett film a legújabb laminátumot mutatja be, amelynek különlegessége, hogy csupán néhány milliméter vastagságú réteg a borítás, és szinte bármilyen felületre alkalmazható. A vállalat birtokolja a technológiát, a további fejlesztések tekintetében arra törekednek, hogy kiterjesszék az alkalmazási területeket, valamint céljuk, hogy egy globálisan egységes, fenntartható anyagminőség-szabványt alakítsanak ki.


Azért alkalmazzák a rizshéjat, mint alkotóelemet, mert természetes alapanyag, jól extrudálható, hosszú életű, amely magában foglalja az alacsony karbantartási költségeket, nem utolsósorban pedig újrahasznosítható.

A környezetvédelem világszerte fontos kérdés, jelen esetben a vevői igényeknek is meg kell felelni, akik magas minőséget és esztétikus designt várnak el a gyártótól.

Forrás: http://www.woodworkingnetwork.com/


Tetszett a cikk?