Folyamatos fejlődés – bővített bemutatóterem

A JAF Holz Ungarn Kft. Magyarország legnagyobb fakereskedelmi vállalata, valamint alapanyag-szállítója, amely a Dunaharasztiban lévő központon kívül még öt kirendeltséggel rendelkezik. A telephelyek Győrújbaráton, Mályiban, Algyőn, Zalaegerszegen és Pécsett találhatóak, így egész országos lefedettséget biztosítanak.

A cég legfiatalabb kirendeltsége Pécsett található, amelyet 2007-ben nyitottak meg a vásárlók számára. Minden kirendeltség közös tulajdonság, hogy egy nívós bemutatóteremmel rendelkezik – így ez Pécsett sem volt másképp –, ám a folyamatosan bővülő kínálatnak köszönhetően bővítésre szorult. Az átépítés után a szolid 48 m2 -es eredeti helyiség egy 200 m2 -es bemutató komplexummá vált.

A bemutatóterem megnyitó ünnepségét június 10-én tartották a telephelyen. A rendezvényen részt vett a vállalat vezetősége, a beszállítók és a partner cégek képviselete. Az ünnepség megnyitóján a két cégvezető, Ézsiás Miklós és Horváth András, valamint Kiss Balázs, a pécsi telephely vezetője beszélt a cég történetéről, kiemelve a pécsi fejlődés szakaszait. A beszédek után szakmai előadások következtek, melyek két szinten, párhuzamosan folytak. A bemutatott területek jórészt a JAF Holz Ungarn Kft. által forgalmazott termékekről, illetve technológiai újításokról számoltak be.

MB DIGITAL PRINT

Kategóriájában egyedülálló technológia, amivel gyakorlatilag bármilyen nyomtatott dekort felvihetünk a megfelelő hordozófelületre. Csak a képzelet szabhat határt a minták variációjának, illetve a méreteknek (a nagyobb mintákat részletekben kinyomtatják, összeillesztik, így akár 10 négyzetméternyi falfelületet is könnyedén beboríthatnak). A dekorlapok tűzveszélyességi viselkedésük alapján a nem éghető kategóriába tartoznak, így kiválóan alkalmazható akár menekülési útvonalak falainak díszítéséhez. A rengeteg alapminta mellett a cég egyedi termékeket is készít, a vevőknek csak el kell küldeniük az 1:1 méretarányú fájlokat. Reprodukciókat is tudnak készíteni egy szkenner segítségével, amely a kleineubachi üzemben található. A digitálisan direkt nyomtatott lapok kizárólag a JAF Holz forgalmazásában érhetőek el.

MOCOPINUS

A Mocopinus márkanév a Moco és a Pinus cégek fúziójából jött létre. Fő profiljuk a homlokzati felületek kialakítása gyalult fatermékekből. Rögzítő rendszerük láthatatlan, ezt a megoldást klipszekkel biztosítják. A stafnivázra erősített Pinufix klipszrendszer garantálja a szakszerű rögzítést. Fa-műanyag kompozituk (WPC) a Pinuform fantázianevet kapta, ez a burkolattípus mindkét oldalán különböző felszíni struktúrával és négy alapszínben kapható.

REMMERS

A Remmers Magyarország egy vezető forgalmazó cég az építőipari alapanyagok, illetve a faipari felületkezelés tekintetében. A kül-, illetve beltéri felületkezelésre számos megoldást kínál palettájuk. Újdonság, hogy kifejlesztették a Holz Tiefenreiniger névre hallgató speciális tisztító rendszert faburkolatokhoz. A tisztító gél eltávolítja a már lepattogzott festéket, így visszaállítja a faanyag eredeti színét, illetve struktúráját, így egy újra felületkezelhető felületet kapunk.

FUNDERMAX

A Fundermax márka laptermékei széles kínálatban érhető el a JAF Holz képviseletében. HPL- (high pressure laminate) lemezeik 66%-ban természetes alapanyagból állnak, további előnye, hogy nem igényel külön felületkezelést, valamint a cég rendelkezik FSC-tanúsítvánnyal. Víz- és tűzállósága, strapabírósága miatt alkalmazható laborfelületek, közületi bútorok és árnyékoló lamellák alapjaként. Kétféle falburkolatfajtát mutattak be, SCALEA és MODULO típusokat. (A SCALEA egy hagyományos átlapolásos borítástípus, a MODULO-rendszer pedig egy olyan homlokzatburkolati megoldás, amelynél előre megmunkált lapokat használunk, valamint láthatatlan rugós klipszekkel kivitelezzük a rögzítést.

WESTAG GETALIT

A Jaf Holz mint a westfáliai Westag & Getalit AG magyarországi legnagyobb kereskedelmi partnere, régóta tartja készleten a cég beltériajtó-kínálatát. Mint Kopacz Zsolt, a cég képviselője elmondta, az alapvetően családi vállalkozásként indult kisüzem mára a régió és a szektor legnagyobbjai közé nőtte ki magát. Beltériajtó-kínáltata a furnéros WestaLife családtól a különböző dekoros, HPS-, HPL-borítású termékcsaládokon át a WestaLack, lakkozott felületi beltériajtó-családig minden felmerülő igényre tud válasszal szolgálni.

KAINDL

Az ausztriai Kaindl története a Salzburg melletti Lüngötzben egy fűrészüzem alapításával kezdődött több mint 100 éve és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már a térség vezető faanyag-feldolgozója és lapanyag - gyártója. Az 1959-es forgacslapgyártó üzem beindítását követően a Kaindl folyamatosan az innováció egyik motorja volt az iparágban. Ma már a cég a bútorlapokon kívül a laminált padlók, az MDF-gyártás területén is meghatározó gyártónak számít.

HÄFELE

A Häfele vasalatgyártó cég képviselője a Häfele vasalatrendszerek és a cég szolgáltatásainak általános áttekintését követően részletesebben beszámolt a „Free" innovatív faliszekrény-szerelvény és vasalatcsalád újdonságairól, előnyeiről, azon belül is a Free Flap F 1.5 felnyíló ajtóvasalat konkrétumairól tájékoztatta az érdeklődőket. Mint elmondta, a Free Flap 1.5 nagyon kis tömegű vasalat, amit a fém alkatrészek minimalizálásával értek el. A rendszer súlya 75%-kal alacsonyabb, mint az ezen a területen alkalmazott szokásos termékek esetében. A vasalatrendszer azonban a szolgáltatás oldalról nem köt kompromisszumot: multi pozíciós megállító funkció, fogantyú nélküli megoldás, páraállóság. A vasalat egyoldalú rögzítés esetén 5,5 kg súlyt képes megtartani és max. 400 mm hosszúságú felsőszekrényen alkalmazható. Kétoldalú rögzítés esetén a lehetőségek is duplázódnak.

TERASZBURKOLATOK

A JAF Holz az egyik legszélesebb kínálattal és tapasztalattal rendelkezik a teraszburkolatok területén. A forgalomban lévő teraszburkolatok legfontosabb elvárt tulajdonsága az időjárással, klímatikus terheléssel szembeni tartóssága. Nem csoda, hogy az egzóták mellett a vörösfenyő alapanyag kapott csak helyet a nem modifikált fafajok között. A kínálat modifikált tagja a thermo borovi és thermo kőris faanyagok, amelyek a hőkezeléssel több nagyságrenddel kerültek magasabbra a tartóssági versenyben.

A burkolatok újdonsága a WPC(Wood Plastic Composite), amely egy extrudált műanyag-fa kompozit anyag, nagyon jó tartóssági és könnyű feldolgozhatósági tulajdonságokkal.

PUREN

A német Puren cég 30–600 kg/m3 sűrűségű zártcellás PU habjai kiforrott és innovatív hőszigetelési technológiának számítanak ma már Európában és lassan nálunk is egyre nagyobb az érdeklődés az ebből az anyagból készült termékek iránt. A kizárólagosan a JAF Holznál elérhető PURENIT® lemezek szilárd, stabil, magas hőszigetelésű (PUR/PIR) és pehely súlyú termékek, amelyek mind a tetők, épületszerkezetek – akár utólagos– szigetelésénél jól alkalmazhatóak, de alkalmasak szerkezeti elemek gyártására vagy szendvicsszerkezetek középső rétegeként. Az anyag faipari megmunkáló gépekkel minden további nélkül precízen marható, vágható, ragasztható minden szokványos ragasztóanyaggal.

A rendezvény záró programjaként a STIHL Timbersports magyar delegációjának bemutatóját, valamint Dombóvári István humorista előadását tekinthette meg a közönség.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-julius-18-21


Tetszett a cikk?