Középpontban a konyha

A konyha nemcsak egy helyiség a sok közül, hanem életterünk egy meghatározó része.

Mindennapi munkánk során látjuk, hogy egyre látványosabb, modernebb konyhabútorok kerülnek ki a tervezők kezei közül. Mint ahogyan a formai és látványelemek folyamatos újulását figyelhetjük meg, a felületkezelő anyagok terén is egyre nagyobbak a megrendelői igények, elvárások. Mindezekkel lépést tartva mára az M.L.S. Magyarország Kft. egy olyan komplex szolgáltatási rendszerrel működik, mely a kivitelező szakemberek munkáját jelentősen segíteni tudja, így az asztalosok időt nyerhetnek.

Mi sem támasztja jobban alá azt, hogy a konyha mennyire központi helynek számít, mint az, hogy ha a lakótér más helyiségeiről van szó, a megrendelők általában egymaguk jönnek el cégünket felkeresni és színt választani, míg ha a konyháról van szó, lakberendezővel, belsőépítésszel látogatnak el a szigetszentmiklósi üzletünkbe. Itt kellemes környezetben, hosszasan lehet elidőzni, miközben a több ezer vizes és oldószeres pácminta, valamint festékminták közül válogatnak, melyeket igény szerint több tucatnyi patinázó anyaggal lehet még kombinálni.

Mivel a konyhai helyiségben meleg gőz, páralecsapódás jellemző, a felületkezelő anyagok kiválasztásában előnyben kell részesíteni a kétkomponensű anyagokat, melyek lehetnek poliuretán vagy akril bázisúak. Pácolt és lakkozott kivitelezés esetén legkedveltebbek az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő cseresznye és a különböző dió színek, de egyre közkedveltebbek a natúr hatású felületek is. Fedőfesték választása esetén a tört fehér és krémszínek, egy sötétebb tónusú antikoló páccal kombinálva a legjellemzőbbek. Ezen anyagok felhordását műhelykörülmények között kell elvégezni szórásos technológiával. Ebben nagy szakértelemmel és segítőkészséggel, illetve szervizszolgáltatással áll a felületkezeléssel foglalkozó szakemberek szolgálatára a Wagner szórástechnikával foglalkozó divíziónk. Furnérozott anyagok pácolása előtt fokozottan kell ügyelni a helyes és jó minőségű ragasztó kiválasztására, melyben élen jár az olaszországi piacvezető Durante & Vivan cég, széles termékpalettájáról mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabb ragasztóanyagot.

Míg az előző években a selyemfényű felületek kialakítása volt a legjellemzőbb, mára a két véglet, a natúr hatású mélymatt és a magasfényű bevonat, illetve a kettő kombinációja vált közkedveltté. Az utóbbi években egyre népszerűbbek a fából készülő munkapultok, melyek természetességét hangsúlyozva az olajozással történő felületkezelés került előtérbe. A megfelelő olaj kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy mivel olyan felületről van szó, mely élelmiszerrel is érintkezhet, így ennek a kritériumnak feltétlenül megfeleljen. Ezen túlmenően meg kell vizsgálni a választott olaj száradás utáni keménységét és folyadékokkal szembeni ellenállóságát. Mindezen szempontokat figyelembe véve kitűnő választás lehet a német Clou vagy az olasz Borma cégek keményolajai. Fontos megjegyezni, hogy az olajszármazékok száradási ideje jelentősen hosszabb, ez akár 2 hét is lehet, mely idő alatt a felületet kímélni kell az igénybevételtől, sőt, folyadékterhelésnek egyáltalán nem szabad kitenni. A konyha nem csak a szekrényről és a különböző háztartási gépekről szól, ne feledkezzünk meg a padlóról sem. Régóta igen kedvelt a járólapozás, vélhetően a könnyű takaríthatósága miatt, viszont egyre nagyobb teret hódít magának a fapadló is. A prémium minőségű Bona felületkezelő anyagok használata mellett nem kell többet félni a fa járófelületek kialakításától ebben a helyiségben sem. Választhat olajos vagy lakkozott rendszer közül, különböző színekben. Tisztítása könnyen elvégezhető a Bona spray mop készülékével, mely kis helyen elfér, így mindig kéznél lehet.

Várjuk Önöket szeretettel és váljanak büszke, Milesivel felületkezelt konyhabútor-tulajdonossá.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-julius-32-33


Tetszett a cikk?